Borramuš-gažus Sámi árbevirolaš borramušat leat omd. gazzamális, biđus, oaivemális, varraborramušat. Iskka dás maid máhtát sámi borramušráhkadeami birra! Av Else Turi
Reinsdyrfilet til fest Dette er en skikkelig festmiddag. Reinsdyrfileten serveres rosa med en fyldig portvinssaus og sopp fra skogen. Selleriroten blir bakt i ovnen før den moses sammen med fløte.
Høsttallerken med reinsdyrfilet og sopp Når vi kan høste bær og sopp, rosenkålen er moden og reinen slaktes, da kan det feires med en høsttallerken fra Formiddagskokkene i NRK Trøndelag.
Kremet reinsdyrgryte Kremet reinsdyrgryte med sjampinjong, sølvløk og gulrøtter kan du servere med eple- og sellerirotpuré og rosenkål stekt med bacon og løk. Og til vilt passer det alltid med tyttebær. Oppskriftene du trenger finner du nederst her.
Mors gratinerte reinsdyrgryte Kjartan Skjelde serverer reinsdyrkjøtt, syltet løk og sjampinjong som blir gratinert i ovnen sammen med potetkrem og en blanding av ost, kremost og urter.
Reinfilet fra Salla med einebærsaus og mandelpotetpuré Blant det beste vi har spist av rein. Reinkjøtt har en fin smak i seg selv og trenger ikke annet enn salt som krydder. Crepinette er kjøkkenfransk og betyr at noe er innpakket i dyremage. Dyremage er ikke blant standardutvalget i supermarkedet, den kan med fordel erstattes med bacon.
Kraftsuppe med reinsdyr Næringsrik og god suppe fra Hanne Frosta i Førkveld. I sendingen ble det spurt etter en bedre tittel, og her er et forslag fra en seer: Rein nytelse!
Finske brød Finske brød er innmari lettvinte og veldig gode, forteller Iren Madsen. De smelter i munnen, og man vil bare ha mer! Oppskriften hadde svigerfar med seg til Norge den gangen kjærligheten traff ham. Han var dansk, og måtte ha disse kakene til jul.
Biff à la Lindström Biff à la Lindström er svenskenes svar på danskenes pariserbøf. Tilbehøret er blandet inn i kjøttdeigen før biffene blir stekt. De serveres med speilegg på toppen, stekte poteter og sylteagurk. Her er brødrene Prices oppskrift.
Sitronspecier Oppskriften på sitronspecier er fra den gangen mor til konditor Mette Blomsterberg gikk på husmorskole.
Fiskegrateng med makaroni Fiskegratengen er ekstra god om du lager den selv. Her med fullkornmakaroni og den typen hvit fisk du foretrekker.
14 julekaker – velg dine 7 Advent nærmer seg. Da er det herlig å ha julekakene i boks. Og det er så mye godt å velge mellom. Ta deg god tid og begynn tidlig, så du beholder den gode roen og kosen. Av Ingvill Bjorland
Helt rått – hjemmelaget sushi, sashimi og poke Lag sushi sammen – inviter venner og familie. Lek og le med poke, sushi og sashimi. Resultat: Imponerende godt, enkelt, sunt, og lekkert. Av Ingvill Bjorland