Thanksgiving er opprinnelig en takkefest for høstens avling og naturens gaver. I USA feires den alltid fjerde torsdag i november. Det er flere andre land som feirer thanksgiving, men det er den amerikanske feiringen som er mest kjent hos oss. Her er brødrene Prices thanksgivingmiddag.
Den viktigste gjesten
Til festen er det en gjest som alltid må inviteres, nemlig kalkunen. Den skal fylles og stekes etter alle kunstens regler, og den skal serveres med en kjempegod saus.
Potetmosen
Amerikanerne er glad i sin mash, og den må på bordet sammen med kalkunen.
Mer poteter
Søtpoteter som er glasert i smør og sukker og krydret med ingefær og kanel.
Grønne bønner i fløtesaus
Det er mye godt i denne stuingen. Bønner sammen med bacon, sjampinjong og fritert løk i fløtesaus. Alt bakes i ovnen.
Tradisjonell saus
Tranebærsausen er et «must» når man snakker om fylt kalkun og thanksgiving. Den er søt, syrlig og litt bitter og er perfekt tilbehør.
Brød hører med
Til et festmåltid lager man gjerne maisbrød. Det er saftig og søtt og det skal serveres lunt.
Dessert
Desserten er ofte en pai. Denne består av en sprø mørdeigsbunn med vanilje- og pekanfyll.
Det kommer mer...
Det hele toppes med en ostekake med gresskarfyll.