Maisbrød

Saftig og søtlig maisbrød til thanksgiving-middagen.

Foto: DR

Maisbrød

Saftig og søtlig maisbrød hører med til måltidet ved den amerikanske høytiden thanksgiving. Spis det lunkent til kalkun, tranebærsaus og mashed potatoes.

Slik gjør du

Rør sammen smeltet smør og sukker til det er oppløst. Tilsett eggene, salt, bakepulver og kjernemelk og bland alt godt. Rør deretter inn først polentaen og til slutt hvetemelet. Deigen skal være litt flytende og må ikke røres for mye i, bare til alt er blandet.

Hell deigen i en smurt langpanne (cirka 20 x30 cm). Glatt deigen litt ut og stek brødet i ovnen på 190 grader i cirka 30 minutter. Server det lunkent skåret i firkantete stykker.

Tips

Det kan være vanskelig å få tak i kjernemelk i Norge. Ifølge melk.no kan man bruke skummet kulturmelk i stedet for kjernemelk.

Kilde: Brødrene Price i TV-programmet «Munter mat»