Gresskar-ostekake

Krydret gresskar-ostekake er perfekt til thanksgiving-middag.

Foto: DR

Ostekake med gresskar

I USA er de glad i gresskar og bruker det ofte i kaker og desserter. Thanksgiving er ikke noe unntak. Prøv Brødrene Prices ostekake med krydret gresskarfyll.

Slik gjør du

Knus kjeksene og bland med hasselnøtter og sukker. Ha i smeltet smør og bland godt. Press blandingen ned i en springform.

Pisk sammen kremost og sukker. Tilsett vaniljeekstrakt og gresskarpuré. Rør i eggene, et om gangen. Ikke pisk for mye, hvis massen blir for luftig, kan ostekaken sprekke. Rør inn hvetemel, crème fraîche samt saft og revet skall av sitronen.

Ha fyllet i springformen og stek ved 170 grader i cirka en time, gjerne med litt damp. La kaken avkjøles i ovnen en times tid.

Sikt over litt melis eller pynt den med litt krem.

Kilde: Brødrene Price i TV-programmet «Munter mat»