Flautas med kylling, guacamole og pico de gallo dandert 
med meksikansk flagg.

Meksikansk mat laget fra bunnen smaker «klasse».

Foto: Jacob Snedevig / DR

Flautas med kylling, guacamole og pico de gallo

Meksikanere bruker tortillaene sine til alt mulig. Her rulles de rundt deilig fyll og stekes sprø – toppet med guacamole og pico de gallo.

Slik gjør du

Flautas med kylling

Finhakk rødløk, hvitløk og jalapeño og surr dem i olje til de er myke.

Tilsett spisskummen og kajennepepper og stek i et minutt til.

Tilsett kylling, hakkede tomater og rør sammen. Skru av platen og rør osten inn i blandingen.

Smak til med limesaft, salt og pepper. La blandingen avkjøles.

Varm tortillaene til de blir myke. Legg en stor skje med avkjølt fyll på en tortilla og rull den stramt rundt fyllet. Fest den sammen med en tannpirker.

Fortsett til tortillaene og fyllet er brukt opp.

Hell olje i en stor panne, cirka 2 centimeter opp på kanten. Varm oljen og stek en omgang «flautas» om gangen mens du hele tiden snur dem til de er gylne og sprø.

Hell dem av på kjøkkenpapir og hold dem varme i ovnen.

Guacamole

Hakk løken ganske fint. Skjær tomatene i veldig små terninger. Finhakk jalapeño chili.

Ha kjøttet fra avokadoene i en bolle og mos det med en gaffel.

Bland det med resten og smak til med limesaft, salt og pepper.

Pico de gallo

Tomater og rødløk kuttes i veldig fine terninger.

Hakk også hvitløk, jalapeño og koriander fint og bland alt.

Smak til med salt og pepper og eventuelt litt sukker hvis tomatene ikke er søte.

Tips

Oppskrift: Slik lager du din egen tortilla

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR