Pecan pai

Pecan pie -en ekte amerikansk klassiker.

Foto: DR

Pecan pie

Amerikanerne elsker pekannøtter og bruker dem ofte til kaker og desserter. En klassisk pekanpai består av en sprø mørdeigsbunn fylt med et lekkert vaniljefyll sammen med pekannøtter.

Slik gjør du

Mørdeig

Bland det tørre og smuldre i smøret. Tilsett egget og samle deigen raskt sammen. La den hvile i kjøleskapet i en time. Kjevle deigen ut og ha den i en passende springform. Dekk bunnen med de halve pekannøttene.

Fyll

Pisk eggene sammen i en skål og tilsett de andre ingrediensene. Hell blandingen i springformen og stek paien i 10 minutter på 200 grader. Skru deretter temperaturen ned til 170 grader og stek den videre i cirka 30 minutter. Hvis fyllet ikke henger på når man stikker en pinne nedi, er paien ferdig.

Kilde: Brødrene Price i TV-programmet «Munter mat»