Bønnestuing

Grønne bønner i fløtesaus.

Foto: DR

Stuede grønne bønner

Grønne bønner med stekt bacon, sjampinjong og en kremet fløtesaus er lekkert tilbehør til kalkun. Denne stuingen hører med til thanksgiving-middagen.

Slik gjør du

Skjær løken i to og deretter i tynne skiver. Vend dem i mel som er krydret med salt og pepper. Stek dem i rikelig med olje ved middels varme til de er gylne og sprø. Sett dem til side.

Kok rensete halve bønner i saltet vann til de er al dente. Skjær bacon i tynne strimler og stek dem gylne, men ikke helt sprø. Sett dem til side.

Skjær sjampinjongene i skiver og stek dem i baconfett og litt smør. Dryss over mel og la det steke med i noen minutter under omrøring. Tilsett hønsebuljong og kremfløte. Kok opp og smak til med salt, pepper og muskat.

Vend inn bønnene og halvdelen av løken. Ha det over i et ildfast fat. Fordel resten av den stekte løken over og sett i ovnen. Bak i 15 minutter på 200 grader. Server.

Kilde: Brødrene Price i TV-programmet «Munter mat»