Hopp til innhold

Vil gi ut «Cocksucker Blues»

Sir Mick Jagger er sugen på å gi ut den kontroversielle filmen «Cocksucker Blues».

Rolling Stones

Sir Mick Jagger er sugen på å gi ut den kontroversielle Rolling Stones-filmen «Cocksucker Blues». Her fra gruppas nye konsertfilm, «Shine A Light». Fra venstre: Mick Jagger, Ronnie Wood, Keith Richards og Charlie Watts.

Foto: Kevin Mazur / AP

Bandets frontmann mener tiden er moden for å få regissøren Robert Franks dokumentarproduksjon om bandets «Exile On Main Street»-turne fra 1972 fram i lyset.

Må skvære opp

Men Jagger kan ikke få distribuert filmen om han ikke skværer opp med Frank, som han røyk kraftig uklar med.

Bandet ba Frank om å lage filmen, men Jagger og de andre likte ikke det ferdige produktet. Filmen er rettslig stanset og kan ikke vises dersom ikke Frank selv er fysisk til stede.

Det kontroversielle innholdet består av sexscener, stoffmisbruk og andre utskeielser.

- Det er en god film

- Jeg har ikke noe imot at den blir vist... Det er en god film... den er en klassiker. Jeg ville lage en bestemt type film, men regissøren roter det til fordi han ikke vil lage den filmen han gikk med på å regissere, sier Jagger.

- Det du spiser til frokost er fascinerende, og hva slags stoff du tar og hvilke damer du feier over, alt det der er greit nok. Men... det at du er ute på scenen er det som er den viktige delen, og det må du ta med. Og han ville ikke det, så jeg ble skikkelig forbanna på ham, og vi sparket ham, sier Jagger i et intervju med det amerikanske musikkmagasinet Rolling Stone.

- Det er litt tåkete

Stones-gitaristen Keith Richards har heller ikke noe imot at filmen blir vist fordi det er den eneste Stones-dokumentaren han liker å se på.

- Det jeg husker fra den tiden er litt tåkete. Det er derfor jeg liker så godt å se på den - så jeg kan huske hva som skjedde, sier Richards.

Se to klipp fra filmen «Cocksucker Blues», der band og groupies blant annet diskuterer virkningen av heroin:

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.