Hopp til innhold

Tidal beskylder Apple for Drake-sensur

Jay Zs strømmetjeneste gir konkurrenten Apple Music skylden for at skjermene gikk i svart da rapperen Drake inntok scenen under en direktesendt konsert fredag.

Drake

STRØMBRUDD: Tidal-abonnenter som fulgte direktestrømmen fra Lil Weezyana fredag fikk aldri se Drakes opptreden. Tidal gir konkurrenten skylden, mens rapperens manager sier det var hans avgjørelse.

Foto: Jonathan Short / Ap

Fredag kunne Tidals abonnenter følge direktestrømmen fra rapperen Lil Waynes Lil Weezyana Fest i New Orleans, en musikkfestival til inntekt for ungdomstiltak i området arrangert i forbindelse med 10-årsmarkeringen for orkanen Katrinas herjinger.

Idet Drake gikk på scenen, ble imidlertid strømmen erstattet av en svart tekstplakat.

«Apple blander seg inn i kunstnerisk virksomhet og vil ikke tillate denne artisten å strømmes. Vi beklager storebrors forstyrrelse. Vi kommer tilbake etter opptredenen,» var beskjeden seerne ble møtt med.

Hevder Apple truet med søksmål

Den samme teksten ble fredag lagt ut over to meldinger på Tidals egen Twitter-konto.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

New York Post siterte tidligere fredag anonyme kilder på at Apple hadde truet strømmetjenesten med søksmål hvis de strømmet de to låtene Drake skulle fremføre under konserten.

Den kanadiske rapperen har en avtale med Apple Music, og skal etter planen slippe sin neste plate eksklusivt på tjenesten.

Om avtalen også omfatter strømming av liveopptredener, er ikke kjent, men nettstedet Buzzfeed siterer anonyme kilder i Apple Music som hevder at selskapet ikke har hatt noe med avgjørelsen å gjøre.

– Et PR-stunt fra Tidals side

De får støtte av Drakes egen manager og DJ Future The Prince, som selv tar ansvar for at skjermene gikk i svart under rapperens opptreden.

– Jeg tok en business-avgjørelse. Apple har ikke myndighet til å hindre oss fra å ta del i en direktestrøm, sier Future, og hevder årsaken først og fremst var manglende kontroll over hvordan Tidal fremstilte rapperen.

​Tidal har jobbet i motbakke siden hiphop-mogulen Jay-Z kjøpte og relanserte tjenesten tidligere i år, og satsingen på eksklusive avtaler med artister som Beyoncé, Rihanna og Kanye West ser ikke ut til å ha overbevist publikum.

Drakes manager hevder Tidals beskyldninger først og fremst er et forsøk på å skape blest om sin egen tjeneste.

– De så en mulighet til å ta en situasjon og snu den til sin fordel som et PR-stunt, hevder han overfor Buzzfeed.

Overfor nettstedet The Verge står Tidal imidlertid på sitt, og hevder å ha e-poster og dokumenter som beviser at Apple blokkerte Drake-strømmen med trusler om søksmål.

Kulturstrøm