NRK Meny
Normal

Jay-Z forsvarer Tidal

Jay-Z er vanligvis ikke den mest aktive på Twitter, men i natt brukte han det sosiale mediet til å forsvare strømmetjenesten Tidal.

Shawn «Jay Z» Carter og Beyoncé Knowles Carter

TIRADE AV TWEETS: Jay-Z, her sammen med artistkone Beyoncé, satt seg i natt ned på Twitter for å kommentere beskyldningene mot selskapet Tidal, tidligere kjent som norske Wimp.

Foto: TIMOTHY A. CLARY / Afp

I forrige uke falt Tidal-appen utenfor de 700 mest nedlastede til iPhone i USA, og det stilt spørsmål ved om Tidal allerede er en flopp i konkurranse med Spotify.

Ifølge sjefen sjøl, Jay-Z er det ingen grunn til bekymring. Han brukte 16 tweets på å forsvare sin egen strømmetjeneste.

– Det går helt fint med Tidal. Vi har 770.000 brukere. Vi har vært i drift i mindre enn en måned, skriver rap-mogulen og legger til:

– Vi er kommet for å bli.

Kristin Eldnes, PR-sjef for Tidal i Norge, opplyser at dette tallet er inkludert norske Wimp-abonnenter.

Wimp hadde 503 000 brukere da Jay-Z kjøpte tjenesten i mars. En del av disse brukerne har også fått Wimp gratis gjennom Canal Digital.

Laster Twitter-innhold

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tidal-lanseringen

KJENDISSPEKKET: Lanseringen av Tidal i slutten av mars samlet musikkstorheter som Deadmau5 (fra venstre), Kanye West, Jay Z, og J. Cole.

Foto: Jamie McCarthy / Afp

For fansen

Tidal har fått både ris og ros etter at det ble lansert med en kjendisspekket pressekonferanse for noen uker siden. Aksjene til Wimp, som selskapet fremdeles heter i Norge, gikk rett til værs etter det var klart at eieren Jay-Z hadde fått med seg celebriteter som Rihanna, Beyoncé og Madonna.

Men mange har også kritisert og latterliggjort selskapet. Og de kjente artistene er blitt kritisert for å tenke på egne royalties, ikke brukerne eller mindre kjente musikere.

Også dette kommenterer Jay-Z på Twitter:

– Vi har laget Tidal for fansen. Vi har mer enn musikk. Vi har videoer, eksklusive konserter, sport og vi slipper konsertbilletter tidlig.

– Tidal er stedet hvor artister kan gi fansen sin mer, uten mellomledd, skriver Shawn Carter og legger til emneknaggen #Tidalfacts.

Den 45 år gamle rapperen og forretningsmannen, som i 2014 hadde en formue på mellom 510 og 520 millioner dollar, kunne også meddele at fetteren hans nettopp har flyttet til Nigeria for å oppdage nye talenter.

– Tidal er et globalt selskap, skriver han.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Ingen anklages for Princes død

    – Vi har rett og slett ikke nok bevis for å belaste noen med en forbrytelse knyttet til artisten Prince sin død, sa rettsadvokaten Mark Metz på en pressekonferanse torsdag. Det har tatt to år å etterforske dødsfallet til artisten, melder Reuters.

    Ingen anklages for dødsfallet til artisten Prince
    Foto: David J. Phillip / AP
  • Demonstrasjon mot Svenska Akademien

    Det pågår en større demonstrasjon i gamlebyen i Stockholm, melder Aftonbladet. Det har vært opprør hos Svenske Akademien de siste ukene, der flere ledere har gått av etter avsløringer om seksuelle overgrep og økonomisk mislighold.