Hopp til innhold

Gjenforening med Sting

The Police valgte å droppe Norge på gjenforenings-turnéen. Denne uka spiller de i Sverige og Danmark.

The Police

Denne uka når comebackturneen til The Police Skandinavia. Trioen starter sin europaturné i Stockholm onsdag. De skal også spille i Danmark, men kommer ikke til Norge.

Foto: LUCAS JACKSON / REUTERS

Gjenforeningsturneen har pågått en stund nå og The Police begynner å bli varme i trøya. Onsdag og torsdag opptrår de i Globen i Stockholm.

- Nå begynner alt å falle på plass, sier trommeslager Stewart Copeland i The Police.

Konsertene 29. og 30. august i Sverige blir europapremiere for en gjenforeningsturné få trodde skulle bli noe av. The Police hadde knapt spilt sammen på 25 år da de plutselig kunngjorde at de skulle gjøre comeback.

Enorm mottakelse

Mottakelsen har vært enorm. Bandet ble gjenforent på Grammygallaen i februar og har siden gjennomført en lang framgangsrik turné i USA.

The Police bekrefter gjenforeningsturné med konsert på Whiskey a Go-Go i Hollywood

Stewart Copeland beskriver historien bak gjenforeningen til The Police som veldig ukomplisert.

Foto: Scanpix / AFP

Trioens trommeslager Stewart Copeland er overveldet over hvor bra det har gått.

- Det er fantastisk at musikken fra 70-tallet lever. Vi forsøkte å motarbeide nostalgi og gammel musikk da vi holdt på og her er vi nå, 30 år senere, som veteranrockere. Og ungdommen synes å like det. Utrolig.

- Vi trodde det skulle bli litt oppstandelse i begynnelsen og så skulle alle gå tilbake til å like Fall Out Boy eller Maroon 5, men da billettene ble lagt ut så bare eksploderte det, sier han.

The Police spiller i Århus i Danmark lørdag 1. september, men kommer ikke til Norge.

Ikke ondt blod

Stewart Copeland beskriver historien bak gjenforeningen som veldig ukomplisert. Det var på tide å begynne å spille sammen igjen. Og det har fungert bra under øvingene.

For det finnes ikke noe ondt blod mellom de tre medlemmene i bandet, sier trommeslageren.

- Vi kommer godt ut av det med hverandre. Men musikalsk krangler vi hele tiden. Det er det som gjør The Police til et bra band, synes jeg. Spenningen mellom oss - ying, yang... og yong, siden vi er tre.

- Under øvingene kranglet vi hele tiden om vi skulle spille høyt eller lavt og i hvilken toneart. Men da vi begynte å opptre foran publikum, fikk vi høre hva de syntes og det er det som betyr noe, sier han.

Klassiske hits

The Police var et av verdens mest populære band mot slutten av 70-tallet og på begynnelsen av 80-tallet. De nærmest pøste ut hitlåter i løpet av sin relativt korte, aktive karriere som plateartister som egentlig bare varte i fem år.

The Police bekrefter gjenforeningsturné med konsert på Whiskey a Go-Go i Hollywood

Det var Sting som i realiteten tok livet av The Police med sin fremgangsrike solokarriere.

Foto: Scanpix / AFP

Hits som «Roxanne», «Every Little Thing She Does Is Magic» og «Every Breath You Take» er klassikere.

Det var Sting som i realiteten tok livet av The Police med sin fremgangsrike solokarriere. De to andre i trioen, Copeland og gitaristen Andy Summers, har mer eller mindre fortsatt med egne musikalske prosjekter som de synes å trives med.

Det er nok grunnen til at Stewart Copeland drar litt på det når han blir spurt om The Police skal fortsette å spille sammen:

- Rart å si det

- Ja..., det kan fort bli noe av. Men nå er det ikke aktuelt. Vi skal spille til februar, så er det slutt. Det er best sånn, ellers får jeg angst om jeg skal se ti år fremover i tiden.

Hvordan var det så å spille som The Police igjen?

- Det har vært rart. Ta bare det å bruke navnet igjen. Jeg vet ikke om du har lagt merke til det, men på Grammygallaen rotet Sting det til da han skulle si «Vi er... The Police». For det var så sprøtt å si det. 

Kulturstrøm

  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad
  • Tungtvann feirer 25-årsjubileum i Operaen

    I år er det 25 år siden Tungtvann slapp sin første EP «Reinspikka Hip Hop».

    Det feirer de med å opptre på Operaen i Oslo.

    15. september blir det nemlig nordnorsk rap på menyen i hovedstadens storstue. Kringkastingsorkestret (KORK) blir også med på feiringen.

    I tillegg er hiphop-profiler som Petter, Jaa9 & OnklP, Lars Vaular, Oscar Blesson, Tyr, Grim Pil og Rambow invitert til jubileet.

    – Med den line-upen vi har så lurer jeg på om operaen er stor nok til å huse oss, sier Jørgen Nordeng i en pressemelding.

    – Sånn rent publikumsmessig, understreker han.

    Nordnorske Tungtvann er regnet for å være de første til å lykkes med rap på norsk.

    – Da vi begynte var det for å bevise at det gikk an. Vi følte at det meste vi hadde hørt av norsk rap ikke hørtes ut som hiphop, sier Nordeng.

    Arrangementet er i regi av Bodø2024.

    – Grunnen til at vi ønsker å gjøre det i Oslo, som den eneste produksjonen vi gjennomfører der, er at dette fenomenet funker på norsk takket være nordlendinger. Da gir det mening å ta det til hovedstaden, forteller programsjef Henrik Sand Dagfinrud

    Tungtvann opptrer på operaen 15. september
    Foto: Tarjei Krogh
  • Fleire artistar droppar Eurovision-arrangement

    Artistane Dotter og Titiyo skulle opptredd i Eurovision Village, men har no trekt seg. Det melder NTB.

    Eurovision Village er det offisielle festivalområdet knytt til Eurovision i Sverige. Der skal det vere fleire konsertar og arrangement frå 4. til 11. mai. Fleire av dei som skal opptre har trekt seg frå arrangementa.

    Bookingansvarleg for Titiyo skriv at «logistiske årsaker» er årsaka til at artisten ikkje speler. Dotter har fått fleire oppfordringar til å boikotte Eurovision på Instagram, fordi Israel deltek, skriv NTB.