NRK Meny
Normal

Bekrefter turné

The Police bekrefter at de kommer til å legge ut på turné i mai.

Sting, The Police.
Foto: MAX MORSE / REUTERS

Stewart Copeland, The Police
Foto: HECTOR MATA / AFP

Nett-tv: Se pressekonferansen der The Police-turnéen blir annonsert!

Les også: Helvete har frosset over

Les også: Det store gjenforeningsåret

Les også: Bekrefter gjenforening

Fansen fikk mandag bekreftet ryktene om at det gjenforente bandet, som består av Sting, trommeslager Stewart Copeland og gitarist Andy Summers, legger ut på en 30-årsjubileumsturné.

Sluttet i '84

Police ble dannet i 1977. Gruppa, som igjen spilte sammen på helgens Grammy-utdeling, gikk hvert til sitt i 1984 for å konsentrere seg om sine solokarrierer.

Kunngjøringen om verdensturneen ble gjort på nattklubben Whisky A Go Go i Hollywood, hvor publikum fikk en og annen smakebit av bandets låter, som «Roxanne» og «Message in a Bottle».

- Vi hatet aldri hverandre. Vi slåss som dyr om musikken, men som mennesker har vi likt hverandre, sa Stuart Copeland under pressekonferansen. Og Sting la til at det har vært en god ting for ham å komme sammen med gamle bandvenner igjen.

- Helbredelse

- Å komme sammen igjen har vært en slags helbredelse for meg. Det er en del av livet mitt som jeg på sett og vis har vært på flukt fra de siste 25 årene, men det er en veldig viktig del av livet mitt, sa Sting.

- Så det å komme tilbake og ta opp igjen kontakten ... jeg tror vi er klokere nå enn vi var den gang, sa han videre.

Foreløpig er det bare datoene for konsertene i Nord-Amerika som er fastsatt, og det hele begynner 28. mai i Vancouver. Som oppvarming tar de med seg Stings sønn Joe Sumnes band Rapturos Apllause

Europa til høsten

Bandet skal også ta turen til Europa utover høsten. Det er i tillegg forventet at de skal holde konserter i Mexico, Sør-Amerika, Japan, Australia og New Zealand.

Konserter i flere land vil senere bli annonsert.

(NTB-Reuters-AP)