NRK Meny
Normal

The Police til Norge

Neste år kommer The Police, med Sting i spissen, for første gang til Norge.

The Police

For første gang kommer The Police til Norge.

Foto: RICHARD LAM / AP

I august hadde The Police ingen problemer med å fylle Globen Arena i Stockholm til randen to ganger. Dette var deres første konserter i Skandinavia på hele 25 år.

Onsdag 11. juni neste år inntar bandet scenen på Valle Hovin i Oslo.

Dominerte hitlistene

I 1977 tok de den britiske musikkscenen med storm med sin vitale blanding av rock, reggae, punk og jazz. Bandet dominerte en periode toppen av hitlisten og ble spilt på radiokanaler verden over.

I de seks årene bandet holdt sammen ble de raskt et av verdens mest berømte og mest spilte band.

Sting, Steward Copeland og Andy Summers har i de siste årene pleiet sine egne solokarrierer, men nå er de ute på sin store gjenforeningsturne.

Åpnet i Canada

- Vi er stolte av å kunne annonsere at The Police for aller første gang kommer til Norge. På setlista står låter som «Roxanne», «Message in a Bottle», «Every Little Thing She Does Is Magic», og «Every Breath You Take», heter det i en pressemelding fra Gunnar Eide Concerts.

Turnéen ble åpnet foran 20.000 i General Motors Place i Vancouver i Canada i mai og avsluttes tidlig i 2008.

Billettene til konserten i Oslo blir lagt ut for salg mandag 26. november.

Kulturstrøm

  • Bergman-året i Cannes

    Det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født, og det markeres under årets filmfestival i Cannes – som byr på verdenspremiere for en ny dokumentar, Jane Magnussons film «Bergman – Ett år, ett liv». Samtidig vises tyske Margareta von Trotta film i samme kategori med sin dokumentardebut «Searching for Ingmar Bergman». «Bergman – Ett år, ett liv» får svensk kinopremiere 14. juli – på selve fødselsdagen. (NTB).

    Ingmar Bergman
    Foto: - / AFP
  • Skeptisk til bok i butikk

    Generalsekretær Tore Slaat­ta i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) er bekymret for hvilken type bøker Coop-kundene blir tilbudt på sin daglige handlerunde. – Dette er en form for ensretting som kan bli skadelig for omsetningen av breddelitteratur i Norge, sier Slaatta til Klassekampen. Tanum-direktør Karin Mundal presiserer at de er i oppstartsfasen, og at utvalget kommer til å bli bedre.