Hopp til innhold

The Police til Norge

Neste år kommer The Police, med Sting i spissen, for første gang til Norge.

The Police

For første gang kommer The Police til Norge.

Foto: RICHARD LAM / AP

I august hadde The Police ingen problemer med å fylle Globen Arena i Stockholm til randen to ganger. Dette var deres første konserter i Skandinavia på hele 25 år.

Onsdag 11. juni neste år inntar bandet scenen på Valle Hovin i Oslo.

Dominerte hitlistene

I 1977 tok de den britiske musikkscenen med storm med sin vitale blanding av rock, reggae, punk og jazz. Bandet dominerte en periode toppen av hitlisten og ble spilt på radiokanaler verden over.

I de seks årene bandet holdt sammen ble de raskt et av verdens mest berømte og mest spilte band.

Sting, Steward Copeland og Andy Summers har i de siste årene pleiet sine egne solokarrierer, men nå er de ute på sin store gjenforeningsturne.

Åpnet i Canada

- Vi er stolte av å kunne annonsere at The Police for aller første gang kommer til Norge. På setlista står låter som «Roxanne», «Message in a Bottle», «Every Little Thing She Does Is Magic», og «Every Breath You Take», heter det i en pressemelding fra Gunnar Eide Concerts.

Turnéen ble åpnet foran 20.000 i General Motors Place i Vancouver i Canada i mai og avsluttes tidlig i 2008.

Billettene til konserten i Oslo blir lagt ut for salg mandag 26. november.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.