Hopp til innhold

Skavlan får «The Boss» på besøk

Bruce Springsteen er blant de første gjestene når «Skavlan» fredag har sin første sending fra USA. – Er det noen man flytter et helt TV-studio til New York for, så er det ham, sier Skavlan selv.

Bruce Springsteen og Steven Van Zandt

TIL «SKAVLAN»: Bruce Springsteen er klar som gjest i sesongens første Skavlan fra New York. Her med norgesvenn og tidligere «Skavlan»-gjest «Little Steven» Van Zandt.

Foto: WALTER BIERI / Ap

Fredrik Skavlan i New York

PÅ PLASS: Denne uka var «Skavlan»-redaksjonen på plass i New York, der de skal spille inn fire av høstens programmer.

Foto: Juha Antturi / Monkberry

Fredag denne uka har «Skavlan» sin første sending fra New York.

Flagget ut

Etter å ha spilt inn høstsesongens første programmer i Stockholm, satte Skavlan-redaksjonen hele studioinnredninga på et containerskip og sendte det over Atlanterhavet.

Nå letter Skavlan-redaksjonen på sløret, og delte gjestelista for sitt første program på amerikansk jord.

Blant gjestene fredag blir rocklegenden Bruce Springsteen, som kommer for å snakke om sin nye selvbiografi «Born to Run».

– Bruce Springsteen har alltid vært høyt elsket av nordmenn og svensker, meg selv inkludert. Er det noen man flytter et helt tv-studio til New York for, så er det ham, skriver programleder Fredrik Skavlan i en SMS.

Hawke og Huffington

Da Skavlan-redaksjonen bestemte seg for å spille inn deler av sesongen i USA, var det blant annet for å få lettere tilgang på internasjonale gjester som er vanskelig å få i studio i Stockholm eller Oslo. Og fredagens program har en internasjonal gjesteliste.

Blant de andre gjestene fredag blir skuespiller Ethan Hawke, som skal snakke om sin nye film «The Magnificient Seven», og Huffington Post-grunnlegger Arianna Huffington, som skal snakke om sin nye bok «Søvnrevolusjonen».

Skavlan får også besøk av Sveriges utenriksministser Margot Wallström, som tidligere i år sikret Sverige en plass i FNs sikkerhetsråd, og som har fått mye internasjonal oppmerksomhet for sin feministiske utenrikspolitikk.

Fredagens program blir det første av i alt fire som skal spilles inn i New York.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)