Skavlan: Spiller inn neste sesong i New York

Skavlan-redaksjonen setter hele scenografien på et containerskip og drar til Manhattan denne sesongen.

Det er 20 år siden Fredrik Skavlan hadde sitt første talkshow, og siden har det gått slag i slag. Han har hatt utallige gjester opp gjennom årene, men i kveld er det han som er gjest.

Skavlan tar med seg programmet til USA.

– Vi føler denne høsten handler veldig mye om USA, så da tenkte vi hvorfor ikke spille inn noen program på Manhattan i New York? Så vi leide et studio og spiller inn store deler av sesongen der, sier Fredrik Skavlan til NRK i kveld.

Han tviler på at presidentkandidatene Hillary Clinton og Donald Trump vil dukke opp i studio.

– Jeg tviler jo på at de vil prioritere et scandinavisk publikum uten stemmerett, men det er lov å håpe, så vi får se, sier Skavlan.

Han forteller at det blir en blanding av skandinaviske og amerikanske gjester i programmene. Første program spilles inn i Stockholm før redaksjonen reiser over til USA.

Har møtt Trump før

Skavlan kan fortelle at han møtte Donald Trump på kontoret hans i 2003.

– Det var faktisk en mer ydmyk Trump den gangen så vidt jeg kan huske, han var jo ikke fullt så ... ja, som han er i dag. Men det var et veldig spesielt kontor. Han hadde en 80-talls følelse over hele kontoret. Det var mye messing. Det var mørkt glass. Det var som å komme inn på danskebåten, sier Skavlan.

Kulturstrøm

  • Afrikastemmen får NRKs språkpris

    NRK-journalist Tomm Kristiansen får kringkastingssjefens språkpris for sitt umiskjennelige, tydelige bokmål. Hans stemme har brakt Afrika nærmere, mener juryen. Kristiansen, også kjent som stemmen fra Afrika, går av med pensjon 31. januar.

    Tomm Kristiansen
    Foto: Ole Kaland / NRK / Ole Kaland