Hopp til innhold

Skavlan: Spiller inn neste sesong i New York

Skavlan-redaksjonen setter hele scenografien på et containerskip og drar til Manhattan denne sesongen.

Det er 20 år siden Fredrik Skavlan hadde sitt første talkshow, og siden har det gått slag i slag. Han har hatt utallige gjester opp gjennom årene, men i kveld er det han som er gjest.

Skavlan tar med seg programmet til USA.

– Vi føler denne høsten handler veldig mye om USA, så da tenkte vi hvorfor ikke spille inn noen program på Manhattan i New York? Så vi leide et studio og spiller inn store deler av sesongen der, sier Fredrik Skavlan til NRK i kveld.

Han tviler på at presidentkandidatene Hillary Clinton og Donald Trump vil dukke opp i studio.

– Jeg tviler jo på at de vil prioritere et scandinavisk publikum uten stemmerett, men det er lov å håpe, så vi får se, sier Skavlan.

Han forteller at det blir en blanding av skandinaviske og amerikanske gjester i programmene. Første program spilles inn i Stockholm før redaksjonen reiser over til USA.

Har møtt Trump før

Skavlan kan fortelle at han møtte Donald Trump på kontoret hans i 2003.

– Det var faktisk en mer ydmyk Trump den gangen så vidt jeg kan huske, han var jo ikke fullt så ... ja, som han er i dag. Men det var et veldig spesielt kontor. Han hadde en 80-talls følelse over hele kontoret. Det var mye messing. Det var mørkt glass. Det var som å komme inn på danskebåten, sier Skavlan.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.