NRK Meny
Normal

Skavlan: Spiller inn neste sesong i New York

Skavlan-redaksjonen setter hele scenografien på et containerskip og drar til Manhattan denne sesongen.

Det er 20 år siden Fredrik Skavlan hadde sitt første talkshow, og siden har det gått slag i slag. Han har hatt utallige gjester opp gjennom årene, men i kveld er det han som er gjest.

Skavlan tar med seg programmet til USA.

– Vi føler denne høsten handler veldig mye om USA, så da tenkte vi hvorfor ikke spille inn noen program på Manhattan i New York? Så vi leide et studio og spiller inn store deler av sesongen der, sier Fredrik Skavlan til NRK i kveld.

Han tviler på at presidentkandidatene Hillary Clinton og Donald Trump vil dukke opp i studio.

– Jeg tviler jo på at de vil prioritere et scandinavisk publikum uten stemmerett, men det er lov å håpe, så vi får se, sier Skavlan.

Han forteller at det blir en blanding av skandinaviske og amerikanske gjester i programmene. Første program spilles inn i Stockholm før redaksjonen reiser over til USA.

Har møtt Trump før

Skavlan kan fortelle at han møtte Donald Trump på kontoret hans i 2003.

– Det var faktisk en mer ydmyk Trump den gangen så vidt jeg kan huske, han var jo ikke fullt så ... ja, som han er i dag. Men det var et veldig spesielt kontor. Han hadde en 80-talls følelse over hele kontoret. Det var mye messing. Det var mørkt glass. Det var som å komme inn på danskebåten, sier Skavlan.

Kulturstrøm

 • Retroleker redesignet

  En vandreutstilling viser utviklingen av de berømte trelekene fra tidligere Tjekkoslovakia. Bildet her viser hesten som i ny versjon har blitt en alikorn. Nå vises denne koselige delen av europeisk håndverkstradisjon fram på en av de 550 utstillingene under London Design Fair 2018 i september. Les mer om lekene i saken til Wallpaper.

  Alicorn treleke
  Foto: Kutulu
 • Politisk trappepoesi

  En ukjent gatepoet har brukt trappene til Kunsthøgskolen i Oslo til å kritisere institusjonen, blant annet for å ikke ha tatt tak i varsling om seksuell trakassering og for å være en skole for hvite. – Det er et stykke igjen til kategorien vandalisme, sier rektor Jørn Mortensen til Aftenposten.

  Trappepoesi på Kunsthøgskolen i Oslo
  Foto: Christel Marie Blunck