Skavlan: Spiller inn neste sesong i New York

Skavlan-redaksjonen setter hele scenografien på et containerskip og drar til Manhattan denne sesongen.

Det er 20 år siden Fredrik Skavlan hadde sitt første talkshow, og siden har det gått slag i slag. Han har hatt utallige gjester opp gjennom årene, men i kveld er det han som er gjest.

Skavlan tar med seg programmet til USA.

– Vi føler denne høsten handler veldig mye om USA, så da tenkte vi hvorfor ikke spille inn noen program på Manhattan i New York? Så vi leide et studio og spiller inn store deler av sesongen der, sier Fredrik Skavlan til NRK i kveld.

Han tviler på at presidentkandidatene Hillary Clinton og Donald Trump vil dukke opp i studio.

– Jeg tviler jo på at de vil prioritere et scandinavisk publikum uten stemmerett, men det er lov å håpe, så vi får se, sier Skavlan.

Han forteller at det blir en blanding av skandinaviske og amerikanske gjester i programmene. Første program spilles inn i Stockholm før redaksjonen reiser over til USA.

Har møtt Trump før

Skavlan kan fortelle at han møtte Donald Trump på kontoret hans i 2003.

– Det var faktisk en mer ydmyk Trump den gangen så vidt jeg kan huske, han var jo ikke fullt så ... ja, som han er i dag. Men det var et veldig spesielt kontor. Han hadde en 80-talls følelse over hele kontoret. Det var mye messing. Det var mørkt glass. Det var som å komme inn på danskebåten, sier Skavlan.

Kulturstrøm

 • Game of Thrones beste drama

  HBO-serien «Game of Thrones» fikk prisen for beste drama under årets Emmy-utdeling i Los Angeles. Dermed forsvarte «Game of Thrones» Emmyen i sin siste sesong. Serien var nominert i hele 32 kategorier,

  Lena Headey, Peter Dinklage, Kit Harington og Emilia Clarke, alle fra «Game of Thrones» på scenen
  Foto: Chris Pizzello / AP
 • Tre Emmy-priser til «Chernobyl»

  «Chernobyl» fikk pris for beste miniserie under årets Emmy-utdeling i Los Angeles, og svenske Johan Renck fikk pris for å ha regissert den. HBO-suksessen fikk også pris for beste miniseriemanus, skrevet av Craig Mazin.

 • Van Gogh-verk solgt på auksjon

  To av de eldste verkene til den nederlandske kunstneren Vincent van Gogh er solgt på auksjon i den belgiske byen Gent. Det ene maleriet, en akvarell av blomster, ble solgt for 220.000 euro. Det andre verket ble solgt for 140.000 euro.