Eckbo om ulykken: Tenkte at jeg kom til å ende på Skavlan

Komiker og programleder Espen Eckbo forteller Fredrik Skavlan om bilulykken som sendte ham til sykehus med brudd i ryggen.

Espen Eckbo forteller om den dramatiske frontkollisjonen i Italia i vinter, der komikeren pådro seg brudd i ryggen.

FRONTKOLLIDERTE: Espen Eckbo skulle gå Marcialonga-rennet da han havnet i en frontkollisjon og endte på sykehus med brudd i ryggen. I denne ukas Skavlan forteller han om hvordan han opplevde ulykken.

– Det var ikke som et stort brak eller smell, det var mer som en stortromme.

Espen Eckbo beskriver i denne ukens Skavlan hvordan han opplevde den dramatiske bilulykken i Italia i januar.

«Nu krasje vi»

Komikeren og programlederen skulle gå Marcialonga-rennet, men endte i stedet på sykehus med brudd i ryggen.

Eckbo forteller at han satt i baksetet på bilen da kollisjonen inntraff.

– Jeg ligger og sover, og så blir det litt mumling fra forsetet. Så hører jeg «jøss, se på den bilen der, pass deg for den». Så hører jeg «nu krasje vi», så gikk det et sekund, og så ble jeg kasta inn i stolryggen foran meg.

I forsetet satt to familiemedlemmer, som begge slapp fra ulykken med lettere skader.

– Det hadde gått bedre med dem enn med meg, de hadde sånne airbager. Han hadde knust brillene, svigerfaren min. Og ryggen, for så vidt, forteller Eckbo.

La seg i stabilt sideleie

Han beskriver hvordan han i minuttene etter kollisjonen var ved bevissthet, og forteller at han ikke kjente smerter.

– Jeg klarte å gå åpne døren og gå ut av bilen, men merket at jeg ikke burde bruke ryggen. Jeg prøvde å være flink og legge meg ned i stabilt sideleie, slik jeg har lært på skolen. Det var ikke gruelig vondt eller noe, jeg bare følte at «sånn skal det ikke være».

– Hva tenkte du på?

– Jeg tenkte faktisk at «hvis dette går bra, kommer jeg til å ende opp som gjest hos Fredrik Skavlan».

Kulturstrøm

 • Gullruten slutter med kjønnsdeling

  Styret for TV-prisen Gullruten har besluttet å fjerne kjønnsdelingen i sine priser. Dermed blir prisene for henholdsvis beste mannlige og kvinnelige skuespiller slått sammen til en felles pris. Det samme gjelder for programledernes pris.

 • Ny målemetode gir bedre radiotall

  Det var 3.077.000 som brukte radio daglig i uke 1, viser årets første måling, ifølge Nordic Entertainment Group. Det er betraktelig høyere enn den gamle målingen viste. Økningen i tall skyldes ikke nødvendigvis økning i lytting, men at flere typer lytting fanges opp av en ny metode. Den nye målingen registrerer også såkalt tidsforskjøvet lytting, hvorav podkast er en stor del.

  Podkast
  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
 • Dagbladet vil søke pressestøtte

  Dagbladet vil for første gang søke om pressestøtte, melder Dagens Næringsliv. De siste årene har Dagbladet tatt flere grep for å falle inn under pressestøtteordningen. Hvis de får søknaden innvilget, uten at pressestøtten økes, vil det innebære mindre penger i potten for de mindre avisene.