Hopp til innhold

SKAM 3: Første klippet er her!

Nå kan du se starten på dramaserien Skam sesong 3.

Skam 3 Starten på episode 1

– Jeg er spent. Jeg føler vi har en veldig god sesong i vente, sier P3-sjef Håkon Moslet.

Nå er starten på første episode fra TV-serien Skam sesong 3 tilgjengelig her

Håkon Moslet

SPENT: Håkon Moslet mener vi har en god Skam-sesong i vente.

Foto: Per Christian Gråberg / NRK

Karakteren Isak er som tidligere kjent hovedpersonen i sesong 3 av NRKs suksessrike dramaserie. I det første klippet er gjengen på fest et sted på Oslo vest. Isak og de andre gutta sitter på badet i boblebadet og røyker marihuana fra en flaske. Noen tilkaller politiet og Isak havner i trøbbel.

LES: «Skam-William» gir seg

LES: Måtte bevise at ho ikkje er Noora

Isak i hovedrollen

Moslet bekrefter at et av temaene som blir berørt denne sesongen er homofili.

– Vi har valgt Isak fordi han er en spennende og kompleks karakter, og så er det jo litt brudd med de to første sesongene der det har vært to av jentene i hovedrollen. Det er bra for Skam å kunne overraske i sesong 3, sier Moslet.

– Serien skal føles sann, og vi er opptatt av at 16-18-åringer skal kjenne seg igjen. Det er gøy hvis foreldrene deres også ser serien, men vi lager den primært for tenåringene.

Moslet forteller at redaksjonen har snakket med unge mennesker som har følt den type tematikk som serien tar opp på kroppen. I serien får vi se Isak bruke ulike typer rusmidler.

Guttegjengen doper seg

Skam sesong 3

RUSER SEG: Isak bruker flere narkotiske stoffer.

Foto: NRK

Skam-redaksjonen er opptatt av å lage en serie som gjenspeiler ungdomskulturen på Oslo vest, og der er det å røyke marihuana en del av den kulturen, og da er det naturlig at det også dukker opp i Skam.

– Det er jo ulovlige rusmidler, så det er jo alltid noen som vil reagere på det, men vår rolle som serieskapere er jo ikke å ta stilling til det. Vi vet at det finnes der ute, og man må ikke gjøre så mye research for å finne ut at det er en del av festkulturen i Oslo, og da har det også sin naturlige plass i Skam.

– Redaksjonen føler jo et press

Skam 3

HOVEDROLLEN: Tarjei Sandvik Moe spiller Isak Valtersen i Skam.

Foto: NRK

Slutten av Skam 2 ble sett av rundt en million nordmenn, og mellom 50–70 tusen dansker ser serien i uka.

Forventningspresset stiger jo veldig, så redaksjonen føler jo på et press.

Moslet sier at på en annen side er det hard jobbing, og fokus inn mot å lage en best mulig serie for de unge folka, og ikke la seg forføre av den millionen seere som serien hadde på slutten av sesong 2.

– Målet er ikke de store tallene. Målet er å lage knallbra serie for de unge.

Moslet sier at de får flere pressehenvendelser fra Danmark hver dag. Det er også stor interesse fra TV-bransjen i hele verden fordi bransjen ser på Skam som noe nytt, sier han.

LES: – «Skam» kan endre danskenes holdning til norsk

LES: Nesten 70.000 dansker ser på «Skam»

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.