Se den siste Harry Potter-traileren

For ti år siden benket 164.000 nordmenn seg sammen foran kinolerretet for å se «Harry Potter og de vises stein». Om bare tre uker kommer de tilbake for å se den store finalen.

Vel, om alle de 164.000 som så den første filmen på en kino i Oslo i 2001 kommer for å se «Harry Potter og dødstalismanene del 2» når eventyret avsluttes den 15. juli, er riktignok uvisst.

Men allerede tre uker før Harry Potter møter Voldemort i den aller siste og avgjørende duellen, har over 3500 kinogjengere forhåndskjøpt billett – og det er bare i Oslo.

Les også: Harry Potter-fansen har lagt seg i kø

Utsolgte midnattsvisninger

– 1500 av disse billettene er til midnattspremieren på Colosseum kino. Vi viser filmen i alle saler, og på disse visningene er alt utsolgt, forteller Anders Moen i Oslo Kino til NRK.no.

Colosseum kino, Harry Potter-kø

Hardbarkede Harry Potter-fans sov utendørs i to uker for å sikre seg billetter til premieren på Colosseum kino.

Foto: Elida Høeg / NRK

Den første traileren for den kommende filmen ble sluppet i slutten av april . Før helgen offentliggjorde Warner Bros Pictures en utvidet versjon av denne. Traileren skal visstnok være det siste vi får se av levende bilder fra filmen før premieren 15. juli. (Se traileren i toppen av artikkelen)

Les også: Nå er «Hermine» lei av barnestjerne-stempelet

Tilbakeblikk for Harry

Blant de nye scenene i den to og et halvt minutt lange traileren, er det blant annet et tilbakeblikk til øyeblikket like før Harrys mor Lily blir drept av Voldemort mens hun beskytter sønnen.

Fansen får også se flere øyeblikk mellom Ronny og Hermine, samt glimt fra det store slaget på Galtvort.

Les også: Nå blir det mer Harry Potter

Kommer i 3D

Den store 3D-bølgen kom for fullt på kinoer over hele verden underveis i filmingen av den todelte avslutningen på Harry Potter-universet. Warner Bros. ville ikke være noe dårligere, og annonserte at begge filmene skulle komme i 3D.

Tiden ble imidlertid for knapp når det gjaldt å tilføre den ekstra dimensjonen på «Harry Potter og dødstalismanene del 1», men den store, kommende finalen kan altså også oppleves i dybden så lenge du har rødgrønne briller på nesen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm