Hopp til innhold

Hvordan skal Harry knuse Voldemort?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste del av Harry Potter-eposet når snart norske kinosaler. Hvordan vil Harry, Hermine og Ronny hanskes med den onde Voldemort? Se den nye traileren her!

Et verdensomspennende fenomen nærmer seg slutten.

Trippende spente Harry Potter-fans må imidlertid vente helt til 15. juli for å få se hvordan den 7. og siste Harry Potter-filmen ender.

Harry Potter-serien har med et samlet salg på over 300 millioner bøker på i alt 60 språk oppnådd en utbredelse, kommersiell suksess og kulturell status som blir få andre barnebøker til del.

NETT-TV: Intervju med Daniel Radcliffe: Svinger tryllestaven for siste gang

Med så mye på spill, er det grunn til å tro at regissør David Yates har gjort sitt for at siste kapittel skal bli så spektakulær som fansen forventer.

- David Yates er ingen Spielberg, men han har fortellerglede. Han er best når han får leke med effekter, var Filmpolitiets Birger Vestmos dom etter første del.

Del 1 av "Harry Potter og Dødstalismanene" brøt noe med strukturen man kjenner fra de tidligere filmene, og ble i stedet en slags roadmovie hvor hovedpersonene stadig var på flukt.

Harry Potter og Dødstalismanene Del 1

Det er snart klart for 7. og siste del av Harry Potter-filmene.

Foto: Courtesy of Warner Bros Pictures / Courtesy of Warner Bros Pictures

NETT-TV: Harry Potter og Dødstalismanene i Førkveld

Det siste, store slaget

"I Harry Potter og Dødstalismanene del 2" vender Harry, Hermine og Ronny tilbake til Galtvort for den siste og avgjørende kampen med Voldemort, Mørkets fyrste.

Voldemort får imidlertid vite om planen, og gjør det han kan for å stoppe de tre.

Samtlige bøker om magikeren er nå filmatisert. Det ble tidlig bestemt at "Harry Potter og Dødstalismanene" skulle deles i to deler. Den første filmen hadde premiere den i november 2010.

15. juli får fansen endelig se den nå 17-årige magiker-helten i sin siste og mest avgjørende kamp.

LES OGSÅ: Fra slakt til hyllest for Harry Potter og Dødstalismanene

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober