NRK Meny
Normal

PST benekter at Dagbladet blåste kilder

– Ingen medier har noen gang blåste sine kilder overfor PST, sier PST til Dagbladet fredag.

Dagbladet

AVVISER ANKLAGER: Dagbladet avviser anklagene rettet mot dem i Åsne Seierstads nye bok.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Åsne Seierstad retter hardt skyts mot Dagbladet i sin nye bok «To søstre». I boken skriver Seierstad skal Dagbladet både ha publisert usanne historier fra Syria og avslørt en kilde for PST.

Torsdag avviste Dagbladet anklagene til NRK om at de noen gang har røpt en kilde til PST. Fredag publiserte Dagbladet et intervju med Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST, som sier at PST ikke var kjent med påstandene som blir fremsatt i boka.

– Generelt kommenterer vi ikke PSTs relasjoner til mediene. Det vi derimot kan fastslå, er at ingen medier noen gang har blåst sine kilder overfor PST. Dette gjelder også Dagbladet, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

I en epost til Dagbladet skriver Seierstad at kilden ble avslørt fordi Dagbladet presenterte kilden på en slik måte at PST skjønte hvem det var.

Nyhetsredaktør i Dagbladet, Frode Hansen, avviste begge påstandene blankt da han snakket med NRK torsdag.

– Det er selvsagt uriktig at Dagbladet har røpet en kilde overfor PST. Det stemmer heller ikke at PST avviste opplysningene og at vi dermed publiserte mot bedre viten, sa Hansen.

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP