PST benekter at Dagbladet blåste kilder

– Ingen medier har noen gang blåste sine kilder overfor PST, sier PST til Dagbladet fredag.

Dagbladet

AVVISER ANKLAGER: Dagbladet avviser anklagene rettet mot dem i Åsne Seierstads nye bok.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Åsne Seierstad retter hardt skyts mot Dagbladet i sin nye bok «To søstre». I boken skriver Seierstad skal Dagbladet både ha publisert usanne historier fra Syria og avslørt en kilde for PST.

Torsdag avviste Dagbladet anklagene til NRK om at de noen gang har røpt en kilde til PST. Fredag publiserte Dagbladet et intervju med Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST, som sier at PST ikke var kjent med påstandene som blir fremsatt i boka.

– Generelt kommenterer vi ikke PSTs relasjoner til mediene. Det vi derimot kan fastslå, er at ingen medier noen gang har blåst sine kilder overfor PST. Dette gjelder også Dagbladet, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

I en epost til Dagbladet skriver Seierstad at kilden ble avslørt fordi Dagbladet presenterte kilden på en slik måte at PST skjønte hvem det var.

Nyhetsredaktør i Dagbladet, Frode Hansen, avviste begge påstandene blankt da han snakket med NRK torsdag.

– Det er selvsagt uriktig at Dagbladet har røpet en kilde overfor PST. Det stemmer heller ikke at PST avviste opplysningene og at vi dermed publiserte mot bedre viten, sa Hansen.

Kulturstrøm

 • Filmstjernen arrestert mange ganger

  Den 81-årige filmstjernen Jane Fonda er lidenskapelig opptatt av klimakampen. Og hun er ikke redd for å bli lagt i lenker for saken.
 • «Helsesista» får dialektpris

  «Helsesista»Tale Maria Krohn Engvik bruker ålesundsdialekt når hun kommuniserer og når ut til tusenvis av ungdom. Nå får hun Dialektprisen 2019. Prisen deles ut av landsstyret i Norsk Målungdom. Leder i Norsk Målungdom, Gunnhild Skjold, påpeker at Krohn Engvik (40) er opptatt av å bruke et språk som ungdom forstår.

  – At det språket er hennes egen ålesundsdialekt, er viktig for å tydeliggjøre at man ikke trenger å bruke oslodialekt for å nå ut over hele landet, sier leder Gunnhild Skjold i Norsk Målungdom.

  Cappelen Damm presenterer høstens bøker
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix