Hopp til innhold
Taylor Swift
Foto: Reuters

Taylor Swift

Oppsummert

Taylor Swift er en amerikansk vokalist, låtskriver og musiker. Taylor Swift har siden 2012 vært en av verdens største popstjerner og et forbilde for mange unge kvinner.

  • Nye rekordar for Swift

    Aldri før har eit album blitt strøyma så mykje på ei veke som Taylor Swifts «The Tortured Poets Department». Utgjevinga gjekk rett til topps på Billboard-lista.

    Musikkmagasinet sjølv omtaler det som «ein historisk debut på nummer 1».

    Albumet med 16 låtar blei gitt ut 19. april. To timar seinare overraska Swift fansen ved å sleppe 15 låtar til, og kunngjorde at det var eit dobbeltalbum.

    I veka fram til og med 25. april blei det selt 2,61 millionar såkalla albumekvivalentar. Av dette var 1,91 millionar tradisjonelt albumsal, inkludert digitale nedlastingar, CD-ar, kassettar og heile 859.000 vinylplater.

    Dette er det høgaste talet vinylkopiar av eit album som er selt på ei veke i moderne tid, opplyste Billboard.

    (NTB)

    Taylor Swift
  • Taylor Swift slo ny Spotify-rekord

    På én dag har artisten Taylor Swift fått over 200 millioner avspillinger, skriver Variety.

    Hun har dermed blitt den mest strømmede artisten i løpet av 24 timer i Spotifys historie.

    Det skjer etter at hun fredag slapp albumet «The Tortured Poets Department», som inneholdt hele 31 låter.

    Også albumet har slått rekord i antall avspillinger på én dag, melder Spotify.

    Swift har dermed slått sine egne tidligere rekorder. De to tidligere albumene «Midnights» og «1989» ble også Spotifys mest strømmede album på én dag, ifølge Forbes.

    Taylor Swift
  • Taylor Swift-fans lurt for millioner

    Minst 3000 personer er antatt å ha blitt lurt til å kjøpe falske billetter til en samlet verdi på over en million britiske pund, som er nærmere 14 millioner kroner, ifølge Lloyds Bank. 90 prosent av de rapporterte bedrageriene stammer fra annonser eller innlegg på Facebook.

    Det gjennomsnittlige beløpet som ofrene oppgir å ha tapt er rundt 4500 kroner, melder banken videre. Ofrene ble oppfordret til å betale forskudd på billettene, men når betalingen er utført er bedragerne sporløst borte.

    (NTB)

    Taylor Swift
    Foto: AP
  • Taylor Swift ber amerikanerne stemme på supertirsdagen

    – I dag, 5. mars, er det nominasjonsvalg i Tennessee og 16 andre delstater og territorier, skriver superstjernen på Instagram, og henviser med det til delstaten hun vokste opp i.

    – Jeg vil minne dere på å stemme de som representerer DEG til makten. Hvis du ikke har gjort det allerede, lag en plan for å stemme i dag, skriver 34-åringen videre.

    I fjor høst oppfordret Swift følgerne sine på lignende vis til å registrere seg for å stemme, noe den uavhengige organisasjonen Vote.org sa førte til at det kom 35.000 nye registreringer.

    (NTB)

    Taylor Swift
    Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no