Prøv Lises laksecarpaccio

Stikkord: Laks, rødbeter, soyasaus og en knasende sprø salat.

Lise Finckenhagen
Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Laksecarpaccio med knasende sprø salat
4 pers.

350 laksefilet, renset for skinn og bein
1/2 gulrot
1 nepe
1/2 rødbet
2 vårløk eller en bit purre
frisk koriander
olivenolje
salt

Saus
3 ss soyasaus
3 ss oyster sauce
3 ss ferskpresset limesaft
3 ss sesamolje
3 ss olivenolje
1 ss sesamfrø, gjerne sorte og blonde

Rens og kutt grønnsakene så fint du bare klarer. La dem ligge i iskaldt vann i kjøleskapet til servering, da blir de ekstra sprø.
Hold rødbeten for seg så den ikke farger de andre grønnsakene.
Skjær laksen i tynne skiver og fordel skivene på fire tallerkener.
Visp sammen alle ingrediensene til sausen og dekk fisken med saus.
La grønnsakene renne av seg på kjøkkenpapir, tilsett koriander, litt olje og salt, og legg en god håndfull sprø salat på hver tallerken.

Tips
Laksefileten må være av topp kvalitet. Se gjerne om du finner "Salma" laks. Det er vakumpakket laks med svært god kvalitet.
Laks kan erstattes med ørret, tunfisk eller kveite.
Bytt ut den sprøe salaten med finsnittet vårløk, granateplekjerner og frisk koriander som du drysser over lakseskivene.