Slik gjør du
Rens og skyll makrellen. Gni litt grovt salt inn i buken på fisken.
Fyll grillkull på den ene siden i en kulegrill og tenn opp. Vent til varmen er i ferd med å dabbe av. Dryss over fuktig røykspon og legg fisken på den andre siden av grillen. Legg på tett lokk og la makrellen ligge i ca. 35 minutter, litt avhengig av varmen og størrelsen på fisken. Er grillen litt for varm blir fisken tidligere ferdig.
Server den varmrøykte makrellen med syltet rabarbra. Nypoteter kokt i godt saltet vann og rømme er enkelt og godt tilbehør.
Syltet rabarbra
Skyll og skjær rabarbraen i strimler eller skiver. Legg rabarbraen og et par dillkvaster over på et glass med tett lokk.
Kok opp eddik, sukker og vann. La blandingen småkoke i 4-5 minutter. Hell den varme laken over rabarbraen og sett på tett lokk. La glasset stå til avkjøling på kjøkkenbenken.
Tips
Hvis du er redd for at rabarbraen skal bli for sur, kan du øke litt på sukkermengden og ha litt mindre eddik i laken.
Se også:
Se også:
Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen