Marinert laks på en seng av fargerike wok-grønnsaker på en lys blå tallerken.

En rask og herlig wok med laks og raust med friske, sprø grønnsaker. Perfekt i en travel hverdag.

Foto: Arve Serigstad

Marinert laks med wok

Den gladeste laksen får du med marinering. Resultatet er en særdeles saftig og smakfull laksemiddag. En lettvint favoritt for hele familien.

Slik gjør du

Laks og marinade

Bland alle ingrediensene og legg i en skål eller plastpose.

Vend laksefiletene i marinaden. Har du et større stykke laks, del det opp så marinaden kommer mest mulig til.

La laksen marinere i 6–8 timer, eller over natten.

Stek laksestykkene 3–4 minutter på hver side i en panne. Ved grilling, legg filetene på et dobbelt aluminiumsark på risten, husk å pensle med litt rapsolje først.

Grønnsaker

Bruk grønnsakene du har, eller ønsker. Gjerne paprika i ulike farger, vårløk, brokkoli eller gulrot.

Varm woken, tilsett litt olje og løk. Stek grønnsakene raskt under omrøring til de er knapt møre men fortsatt sprø. Salt og pepper etter smak.

Server gjerne med ris.

Tips

Det blir et saftig resultat, for å si det mildt.

Nærbilde av svært saftige laksefileter.
Foto: Arve Serigstad

Kilde: Arve Serigstad