Hopp til innhold

Program 1

I første runde av Kjempesjansen var det Sindre Sætre og Lassie n the Lads som gjekk vidare til semifinalen. Her kan du lese meir om alle deltakarane.

Vinnaren blir kåra
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Om program 1

Sindre Sætre og Lassie n the Lads fekk flest stemmer av dommarane, publikum og folk heime i stova. Det gjer til at dei begge no er kome vidare til semifinalen i Kjempesjansen.

Les heile saka

Deltakarane

Lassie n the Lads

For nokre år sidan fekk nokre gutar frå Trøndelag ein ide om å starte eit band. Dei samla saman mange instrumenter og plutseleg var Lassie n the Lads født.

Les meir om Lassie n the Lads her

Atle Pettersen

Då Atle Pettersen var 2-3 år klarte han akkurat å krabbe opp på pianokrakken, og det var nok allereie då han fekk smaken på musikken.

Les heile saka

Sindre Sætre

Sindre Sætre byrja å spele trekkspel når han var ein 5-6 år, men så fekk trommer ein plass i Bergensgutens hjarte. No er det marimba som gjelder.

Les heile saka

Nina Margrethe Gravrok

Med både blått belte i karate og ei lyrisk songstemme er Nina Margrete Gravrok klar får å plasserer sine bein på Kjempesjansen-scena.

Les heile saka

Håkon Hauer

- Er Sponheim nerd, då liknar eg på ein nerd om eg tek på meg briller. Det er filosofien til Håkon Hauer når han får spørsmålet om kva som er det mest nerdete ved han. Men mannen syng nok betre enn Sponheim.

Les heile saka

Det var og Håkon Hauer som vant  Nettsjansen denne veka , han slo ut  Renate Haugs og Dan Mikal Ripe Frøystad .

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters