Hopp til innhold

NRK utvider distriktssendingene

Distriktssendingene i forkant av Dagsrevyen forlenges fra fire til ni minutter.

Grethe Gynnild-Johnsen utvider distriktssendingene etter kraftige protester

Den totale sendetiden er nå tilbake på samme nivå som før omleggingen, sier direktør for NRKs distriktsdivisjon, Grethe Gynnild-Johnsen.

NRKs omlegging av distriktsnyhetene på TV etter nyttår har blant annet ført til at flere stortingspolitikere har sendt spørsmål til kulturminister Trine Skei Grande.

Hun har igjen bedt NRK om avklaringer etter det som beskrives som kraftige reaksjoner i hele landet.

Nå blir sendingene i forkant av Dagsrevyen utvidet, sier direktør for NRKs distriktsdivisjon, Grethe Gynnild-Johnsen.

– Vi har undervurdert den enormt sterke relasjonen deler av vårt publikum har til distriktssendingene våre på TV. Fra og med førstkommende mandag blir sendingene i forkant av Dagsrevyen justert opp fra fire til ni minutter. Samtidig beholder vi den nye sendingen før Kveldsnytt, sier hun.

Fra nyttår la NRK om til tre kortere distriktssendinger, med bakgrunn i publikums endrede medievaner. Undersøkelser viser blant annet markant nedgang i seertallene på lineær TV.

– For en del av vårt trofaste publikum er disse sendingene det aller viktigste i deres mediehverdag. Vi har rett og slett undervurdert den enormt sterke relasjonen de har til TV-nyhetene fra sitt distrikt. Det har vi nå tatt innover oss. Derfor forlenger vi distriktssendingen i forkant av Dagsrevyen, sier Gynnild-Johnsen.

Hun understreker samtidig at NRK må fortsette arbeidet med å nå ut med distriktsnyheter på nett og mobil.

Det overordnede målet om å øke kvaliteten på nyhetsproduksjon med fordypende innhold også på mobil og nett står fast, sier distriktsdirektøren.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.