Hopp til innhold

NRK utvider distriktssendingene

Distriktssendingene i forkant av Dagsrevyen forlenges fra fire til ni minutter.

Grethe Gynnild-Johnsen utvider distriktssendingene etter kraftige protester

Den totale sendetiden er nå tilbake på samme nivå som før omleggingen, sier direktør for NRKs distriktsdivisjon, Grethe Gynnild-Johnsen.

NRKs omlegging av distriktsnyhetene på TV etter nyttår har blant annet ført til at flere stortingspolitikere har sendt spørsmål til kulturminister Trine Skei Grande.

Hun har igjen bedt NRK om avklaringer etter det som beskrives som kraftige reaksjoner i hele landet.

Nå blir sendingene i forkant av Dagsrevyen utvidet, sier direktør for NRKs distriktsdivisjon, Grethe Gynnild-Johnsen.

– Vi har undervurdert den enormt sterke relasjonen deler av vårt publikum har til distriktssendingene våre på TV. Fra og med førstkommende mandag blir sendingene i forkant av Dagsrevyen justert opp fra fire til ni minutter. Samtidig beholder vi den nye sendingen før Kveldsnytt, sier hun.

Fra nyttår la NRK om til tre kortere distriktssendinger, med bakgrunn i publikums endrede medievaner. Undersøkelser viser blant annet markant nedgang i seertallene på lineær TV.

– For en del av vårt trofaste publikum er disse sendingene det aller viktigste i deres mediehverdag. Vi har rett og slett undervurdert den enormt sterke relasjonen de har til TV-nyhetene fra sitt distrikt. Det har vi nå tatt innover oss. Derfor forlenger vi distriktssendingen i forkant av Dagsrevyen, sier Gynnild-Johnsen.

Hun understreker samtidig at NRK må fortsette arbeidet med å nå ut med distriktsnyheter på nett og mobil.

Det overordnede målet om å øke kvaliteten på nyhetsproduksjon med fordypende innhold også på mobil og nett står fast, sier distriktsdirektøren.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter