Hopp til innhold

NRK legger om distriktssendingene

Etter nyttår endres NRKs kveldstilbud til tre regionale distriktssendinger og det nye programmet «Norge nå».

Nordnytt

Hovedsendingene skal få flere reportasjer fra hele landet, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

Foto: VIBEKE PAULSEN CERÓN / NRK

Fra og med 2. januar blir det distriktsnyheter på NRK1 klokken 18.55, 20.55 og 22.55.

Dermed gjøres sendingen klokken 18.45 om til en fire minutters nyhetsoppdatering før Dagsrevyen.

Sendingen før Dagsrevyen 21 blir som før, mens det også kommer en regional nyhetsoppdatering fem minutter før Kveldsnytt.

– NRKs distriktskontorer ønsker å ha større fokus på fordypende nyhetsjournalistikk på radio, TV og mobil og få flere saker fra distriktene inn i de nasjonale sendingene. Denne kombinasjonen med flere distriktssendinger og flere reportasjer fra hele landet i hovedsendingene vil totalt sett bli et bedre nyhetstilbud på TV, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

Distriktsredaktør Dyveke Buanes i NRK Hordaland er glad for å kunne levere siste nytt helt på slutten av kvelden.

– Vi skal fortsatt gi plass til reportasjer, men det blir færre enn før. Samtidig er det viktig å understreke at vi på distriktskontorene skal levere 25 prosent av innholdet i Dagsrevyen. NRK har et mål om å levere mer fra landet til landet, sier Buanes.

«Norge nå» fra hele landet

Norge nå

Rune Nilson og Tarjei Strøm skal lede det nye, direktesendte programmet «Norge nå».

Foto: Eivind Senneset / NRK

Hver kveld fra mandag til torsdag skal Rune Nilson og Tarjei Strøm bytte på å lede det nye, direktesendte programmet «Norge nå» klokken 20.25.

Programmet skal sendes fra forskjellige steder i Norge, og starter i Vestfold. Deretter går turen til Østfold, Sørlandet og Hordaland.

– Vi skal hjem til folk, besøke dem på jobben, skolen, idrettshallen, på hytta, i båten, på fjellet, hvor som helst hvor ting foregår. Vi skal prate om det de brenner for og er opptatt av, sier Nilson.

Tarjei Strøm lover å overraske med temaer og perspektiver.

– Det er noe med nerven i å lage direktefjernsyn på denne måten. Å kunne møte folk som brenner for noe og kunne belyse det fra en litt annen vinkling enn vanlig, sier han.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger