NRK Meny
Normal

Netflix soper inn kunder og penger

Strømmingsselskapet Netflix har sikret seg langt flere nye abonnenter enn ventet. Nå har de rundet 50 millioner kunder på verdensbasis.

Taylor Schilling i “Orange is the New Black” sesong 2

Netflix-serien «Orange is the New Black» får mye ære for at den globale strømmingstjenesten ekspanderer voldsomt. Taylor Schilling spiller Piper Chapman, som har seriens hovedrolle.

Foto: JoJo Whilden for Netflix

Strømmingselskapet for TV-serier og filmer sikret seg 1.690.000 nye kunder på verdensbasis i andre kvartal – 230.000 flere enn hva analytikerne hadde forventet, skriver bransjebladet Variety.

Og selskapet forventer å fortsatt ekspandere voldsomt. I tredje kvartal forventer de å få nærmere 3,7 millioner flere kunder.

Selskapet opplyser selv at den økte månedsprisen for å få tjenesten i HD-kvalitet har hatt minimalt negativt utslag for medlemsveksten.

– Vår brede suksess fra Argentina til Finland har overbevist oss om at det er riktig å jobbe aggressivt mot videre global ekspansjon, sier Netflix-sjef Reed Hastings.

Reed Hastings, Netflix-sjef

Netflix-sjef Reed Hastings kan se tilbake på et svært godt år for strømmingsselskapet.

Foto: FRED PROUSER / Reuters

Doblet overskuddet

Han kan konstatere at selskapet hans omsatte for 8,3 milliarder kroner i andre kvartal.

Overskuddet ble på 440 millioner kroner – noe som er en dobling fra samme periode i fjor. Og markedet er glade i Netflix-aksjen: Den har økt i verdi med 70 prosent på ett år.

Netflix viser til at de ved utgangen av 2014 fortsatt bare vil være tilgjengelige for en tredel av klodens husstander som har tilgang på bredbånd, og at muligheten for å vokse ytterligere er sterkt til stede.

Ekspanderer ytteligere

Selskapet har nå passert 50 millioner kunder på verdensbasis, og er til stede 40 land. I september lanseres tjenesten i nye og store europeiske markeder når Tyskland, Frankrike, Luxemburg, Belgia, Østerrike og Sveits står for tur.

Tall fra februar i år viser at 20 prosent av norske husstander har Netflix, og at én million nordmenn har tilgang til tjenesten.

Eksklusive TV-serier som «House of Cards» og «Orange Is The New Black» har fått mye omtale, og har vært svært viktige i å øke kundebasen til Netflix.

Sesong to av sistnevnte serie har vært en stor suksess for selskapet. I tillegg til å håve inn hele 12 Emmy-nominasjoner , og er den mest sette Netflix-serien i alle markeder.

Skuespillerne fra Netflix-serien møtte pressen i forkant av premieren på andre sesong.

VIDEO: NRK møtte skuespillerne fra Netflix-serien «Orange Is The New Black».

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix