Hopp til innhold

Prisdryss for «Orange Is the New Black»

Den populære Netflix-serien fikk tre av de mest prestisjetunge prisene under utdelingen Critics' Choice Television Awards i natt.

«Orange Is the New Black» stakk av med to priser for beste kvinnelige skuespillere i en komiserie, i tillegg til prisen for beste komiserie.

Serien, som er laget av Netflix, er basert på en sann historie om den hvite middelklassekvinnen Piper Kerman som måtte sone ett år i fengsel på grunn av et gammelt lovbrudd.

– Jeg vil takke skaperen av serien, Jenji Kohan, for å ha forandret livet mitt, sa skuespiller Uzo Aduba, som fikk prisen for beste gjesterolle i en komiserie, ifølge Variety.

Critics' Choice Television Awards ble arrangert ut for fjerde gang. Prisene deles ut av den amerikanske tv-fagforeningen Broadcast Television Journalists Association.

Tre priser også til «Fargo»

Serien «Breaking Bad», hvis siste sesong ble sendt i fjor høst, vant prisen for beste dramaserie for andre år på rad.

Miniserien «Fargo» vant også tre priser. Blant annet vant Billy Bob Thornton pris for beste mannlige skuespiller i tv-film eller miniserie.

Matthew McConaughey ble også hedret i natt. Han vant klassen for beste mannlige skuespiller i en dramaserie for rollen i «True Detective».

– Fjernsyn høyner standarden for karakterdrevne drama, sa skuespilleren, som tidligere i år vant Oscar for «Dallars Buyers' Club», i sin takketale.

Tv-kanalen FX, som blant annet sender «Fargo», ble den kanalen med flest nominasjoner (19) og flest priser totalt – fem i tallet.

Se alle prisvinnerne i faktaboksen.

LES OGSÅ:

 Matthew McConaughey

BESTE MANNLIGE SKUESPILLER I DRAMASERIE: Matthew McConaughey ble premiert for sin rolle i serien «True Detective».

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters
USA/ Actor Thornton accepts the Best Actor in a Movie or Mini-Series for "Fargo" at the 4th Annual Critics' Choice Television Awards at the Beverly Hilton in Beverly Hills

BESTE MANNLIGE SKUESPILLER I MINISERIE: Billy Bob Thornton fikk pris for sin innsats i «Fargo».

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.