Hopp til innhold

Når får vi se disse pandemi-filmene?

Her er våre forslag for å hjelpe norsk filmbransje tilbake på jobb – etter korona.

test

Norsk film hedrer seg selv med utdelingen av Amandaprisene denne helga. Det skjer samtidig som at filmbransjen forhåpentligvis i ferd med å ta farvel med både pandemi og glisne kinosaler.

Da står vi foran et stort og ulmende spørsmål: Vil det nå komme en bølge av norske filmer hvor korona står sentralt i handlingen?

For å gi litt starthjelp har NRK tatt seg friheten til å komme med noen forslag til mulige filmprosjekter:

Olsenbandens siste stikk
Illustrasjon: Martin Mikal Nesheim / NRK

Sammendrag: Olsenbanden har gjort et brekk og må skynde seg ut av landet. Men de står fortsatt i kø for å få dose nummer to, og mangler dermed vaksinesertifikatet som gjør at de kan reise. Likevel: Egon Olsen har – som alltid – en helmaks plan. Dynamitt-Harry blir tilkalt, og sammen prøver de å sprenge seg inn hvelvet hvor det flytende gullet fra Moderna og Pfizer oppbevares.

Kommandør Nakstad
Illustrasjon: Jonas Laumann / NRK

Sammendrag: Kommandør Nakstad er bekymret. Han aktiverer Kode Rød og går i krigen sammen med sine fire fryktløse medhjelpere. Ved hjelp av unike superkrefter skal de konfrontere monsteret «R-TALLET». Men først må de nedkjempe Charter-Svein fra planeten Vaccinus Scepticus, som bombarderer dem med brennende munnbind.

Øde på Oslo S
Illustrasjon: Martin Mikal Nesheim / NRK

Sammendrag: Pendlerne er borte, togene er tomme og bagettene på Deli de Luca er tørrere enn noensinne. Du er helt alene i morgenrushet og må kjempe med en hostende zombie med et løst forhold til tometersregelen. Denne postapokalyptiske grøsseren gir garantert større frysninger enn å bli varslet om «buss for tog».

Karsten og Petra havner i hver sin kohort
Illustrasjon: Martin Mikal Nesheim / NRK

Sammendrag: Bestevennene Karsten og Petra blir trassige over å ha havnet i hver sin kohort i barnehagen. Nå har de bestemt seg for å feire femårsdag med HELE avdelingen invitert, hvor de skal sitte tett ved et langbord og hvor ingen papptallerkner med sjokoladekake er merket med navn. I sin bursdagstale siterer Petra sin favorittdikter Bent Høie og sier: «Når du er fem år gammel er det ingenting som heter «neste sommer»».

Hjemmeundervisning med Gymnaslærer Pedersen
Illustrasjon: Maria Ødegaard / NRK

Sammendrag: Gymnaslærer Pedersen ønsker å undervise sine studenter om hvorfor vi trenger en kommunistisk revolusjon i Norge. Men når den fysiske undervisningen skal over på Zoom blir det tøft for læreren med begrenset teknisk kompetanse. Og trenger man egentlig å vite hvor mute-knappen er i en maoistisk utopi?

Dianas utsatte bryllup
Illustrasjon: Martin Mikal Nesheim / NRK

Sammendrag: Diana skal om kort tid gifte seg, men nå må paret plutselig ta en mye større avgjørelse: Arrangere bryllup uten favoritt-tante-Bjørg, som er i risikogruppa – eller vente i et helt år? Har svigermor symptomer på korona eller er hun bare rørt av talene? Og vil Diana gidde å ligge med ektemannen på bryllupsnatta etter at han har pådratt seg koronakropp det siste året?

Fredrikssons vaksinefabrikk
Illustrasjon: Andre Brenni / NRK

Sammendrag: Personalet på Fredrikssons fabrikk syr munnbind for harde livet, men blir plutselig pålagt å produsere koronavaksine. Direktør Fredriksson sliter med å motivere Pia, Oddveig, Margit og Kari, som plutselig krever å få status som «samfunnskritisk personell». Klarer de å bidra til å redde verden – eller ender det som vanlig med sarkastiske meldinger og trusler om streik?

Tatt av vattpinnen
Illustrasjon: Martin Mikal Nesheim / NRK

Sammendrag: På dagtid er hun en sjarmerende helsearbeider på den lokale Covid-teststasjonen. Men om natten blir hun en seriemorderske som dytter vattpinnen altfor langt inn i nesen slik at den treffer lillehjernen på hennes beilere. NB: 18 års aldersgrense.

Mormor savner de åtte ungene
Illustrasjon: Ingrid Reime / NRK

Sammendrag: Det har blitt ensomt i skogen for den koronaisolerte Mormor, som savner de åtte ungene. Samtidig har sinnet over den dårlige bredbånddekninga ført til at hun nå sitter på en grusom hemmelighet: I myra bak huset hennes ligger et ukjent antall telemontører begravd. Klarer hun å holde på hemmeligheten lenge nok til å få se Morten Minstemann igjen?

Fikk du også med deg denne?

Kulturstrøm

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP