Marcus og Martinus invitert i kongelig bursdag

14. juli feirer Sverige at kronprinsesse Victoria fyller 40 år. Marcus og Martinus er invitert til å spille på Victoriadagen, prinsessens offisielle bursdagsfeiring.

Konsert med Marcus & Martinus i Stockholm

FAVORITTER I SVERIGE: Marcus og Martinus, her fra en konsert i Globen i Stockholm tidligere i år.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

– Vi håper jo at vi får møte kronprinsessen og familien hennes. De ser veldig hyggelige ut, skriver Marcus i en sms til NRK.

Tidligere i år ble Marcus og Martinus kåret til årets spellemann, nå er tvillingene blant artistene som er invitert til å spille under Victoriadagen, det offisielle arrangementet for kronprinsesse Victorias 40-årsdag. Det skriver Aftonbladet.

Showet går av stabelen på prinsessens bursdag 14. juli, på Borgholm.

Kongelig bursdag

Kronprinsesse Victoria

INVITERER: Kronprinsesse Victoria vil ha Marcus og Martinus på scenen.

Foto: SOREN ANDERSSON / Afp

– Vi fikk en veldig hyggelig og overraskende telefon for et par uker siden, skriver Martinus.

Tvillingene har ennå ikke bestemt hvilke sanger de skal spille under bursdagsfesten.

– Vi får vel nesten spørre om hun har noen favorittsanger først. Vi lover å lage skikkelig show, vi er jo gave fra Norge, skriver Marcus.

Også Charlotte Perrelli og Frans, som har vunnet den svenske Melodi Grand Prix-finalen, skal opptre.

Store i Sverige

Tvillingene fra Trofors har bygget seg opp en solid fanbase, både i Norge og i Sverige.

– Det er alltid veldig gøy å spille i Sverige. For et par uker siden spilte vi i Globen, to utsolgte konserter. I mars skal vi spille i både Göteborg og Malmö. Vi har verdens beste fans og gleder oss alltid til å spille i Sverige, skriver Martinus.

I fjor sommer var de så populære i Sverige at to konserter ble avlyst fordi for mange fans møtte opp.

Martinus skriver at 2017 kommer til å bli et travelt år.

– Akkurat nå er vi på turne med Together-albumet vårt, så nå reiser vi masse i Norden. Hvem vet, kanskje vil vi snart spille lenger sør i Europa også, skriver han.

Kulturstrøm

 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

 • Tar kritikk for Utøya-artikkel

  Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

  Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

  I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

  Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

  «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

  Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.