NRK Meny
Normal

Marcus og Martinus invitert i kongelig bursdag

14. juli feirer Sverige at kronprinsesse Victoria fyller 40 år. Marcus og Martinus er invitert til å spille på Victoriadagen, prinsessens offisielle bursdagsfeiring.

Konsert med Marcus & Martinus i Stockholm

FAVORITTER I SVERIGE: Marcus og Martinus, her fra en konsert i Globen i Stockholm tidligere i år.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

– Vi håper jo at vi får møte kronprinsessen og familien hennes. De ser veldig hyggelige ut, skriver Marcus i en sms til NRK.

Tidligere i år ble Marcus og Martinus kåret til årets spellemann, nå er tvillingene blant artistene som er invitert til å spille under Victoriadagen, det offisielle arrangementet for kronprinsesse Victorias 40-årsdag. Det skriver Aftonbladet.

Showet går av stabelen på prinsessens bursdag 14. juli, på Borgholm.

Kongelig bursdag

Kronprinsesse Victoria

INVITERER: Kronprinsesse Victoria vil ha Marcus og Martinus på scenen.

Foto: SOREN ANDERSSON / Afp

– Vi fikk en veldig hyggelig og overraskende telefon for et par uker siden, skriver Martinus.

Tvillingene har ennå ikke bestemt hvilke sanger de skal spille under bursdagsfesten.

– Vi får vel nesten spørre om hun har noen favorittsanger først. Vi lover å lage skikkelig show, vi er jo gave fra Norge, skriver Marcus.

Også Charlotte Perrelli og Frans, som har vunnet den svenske Melodi Grand Prix-finalen, skal opptre.

Store i Sverige

Tvillingene fra Trofors har bygget seg opp en solid fanbase, både i Norge og i Sverige.

– Det er alltid veldig gøy å spille i Sverige. For et par uker siden spilte vi i Globen, to utsolgte konserter. I mars skal vi spille i både Göteborg og Malmö. Vi har verdens beste fans og gleder oss alltid til å spille i Sverige, skriver Martinus.

I fjor sommer var de så populære i Sverige at to konserter ble avlyst fordi for mange fans møtte opp.

Martinus skriver at 2017 kommer til å bli et travelt år.

– Akkurat nå er vi på turne med Together-albumet vårt, så nå reiser vi masse i Norden. Hvem vet, kanskje vil vi snart spille lenger sør i Europa også, skriver han.

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.