Marcus og Martinus: – Vi får 500 fanbrev i måneden

I dag fylte Marcus og Martinus Spektrum to ganger, og fanbrevene strømmer inn fra hele Europa til postkassen deres i Trofors.

Lørdagsportrett av Marcus og Martinus i Dagsrevyen

POPULÆRE: Marcus og Martinus får post fra hele Europa hjemme i Trofors.

– Vi prøver jo å være så hyggelige mot fansen som mulig. Fansen betyr alt for oss. Så kanskje det er derfor.

Det sier Marcus og Martinus om hva som er grunnen til at de er blitt så populære.

De 14 år gamle tvillingene fra Trofors vant MGPjr i 2012. I dag fylte de samme arena to ganger med sine egne låter. I tillegg har de gått til topps på både den svenske og den norske albumlista.

Marcus og Martinus

SPEKTRUM I KVELD: Markus og Martinus fylte arenaen to ganger på samme dag.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

500 fanbrev i måneden

Gutta forteller til NRK at de får ca. 500 fanbrev i måneden. Dagen NRK er på besøk ligger det 28 fanbrev i postkassen deres på Trofors. Brevene kommer denne dagen fra bl.a. Norge, Sverige, Tyskland og Italia.

– Det er jo veldig rart at så mange sender brev til oss fra mange forskjellige land i hele Europa. Det er helt sykt. Vi hadde aldri tenkt at det skulle gå så langt, så det er jo helt fantastisk. Vi prøver å svare som mange som mulig, men det er jo veldig vanskelig å få svart alle sammen, sier Marcus.

– Det blir jo veldig ofte kjærlighetsbrev, det blir det. Veldig mye sånn « I love you». Veldig koselig, sier Martinus.

Klarer dere å ta det innover dere at det sitter så mange rundt omkring og er superforelska i dere?

– Nei. egentlig ikke. Jeg fatter det ikke, sier Martinus.

– Det er veldig rart at folk liker oss så godt. Veldig spesielt. Nei, de hadde jo ikke sagt det til en helt vanlig person, sier Marcus.

Rørt far

– Det er veldig rart å være i den situasjonen der du har dine to 14-åringer som står på scener over hele Skandinavia, og det er tusenvis av folk som står og synes at de er fantastiske. Da kjenner du inni deg at jah. Du blir jo veldig rørt!

Det sier faren til Marcus og Martinus, Kjell Erik Gunnarsen, som alltid reiser sammen med guttene på konserter og turneer. Han sier at han har stilt seg spørsmål om det de gjør er riktig, lurt og bra, men samtidig kjenner han inni seg at han ønsker at guttene skal få lov til å leve ut den drømmen de har.

For Marcus og Martinus kan ikke tenke seg å være vanlig fjortenåringer.

– Nei, det ville være veldig kjedelig tror jeg, sier Martinus.

Markus og Martinus "Plystre på deg" / "Ei som deg" Markus og Martinus feat. Katastrofe "Elektrisk"

Kulturstrøm

 • Slutt på moms på e-bøker

  Regjeringen fjerner momsen på e-bøker og strømmetjenester fra 1. juli. Detter fører i følge kulturminister Trine Skei Grande til at norske e-bøker blir mer konkurransedyktige mot engelske e-bøker.

 • Netflix mister «The Office»

  Fram til 2013 ble serien vist på gamlemåten i beste sendetid på NBC. Så overtok Netflix rettighetene og har gjort «The Office»s 208 episoder til tidenes mest sette på strømmekanaler. Nå har NBC vunnet tilbake anbudet på serien og starter sin egen strømmekanal for serien i 2021. Rettighetene koster NBC 850 millioner kroner i året, skriver Los Angeles Times.

  The Office
  Foto: Danny Moloshok / Reuters
 • Glemte komponister fram i lyset

  Når Oslo Filharmonien feirer sitt 100-årsjubileum til høsten trekker de fram tre komponister som av ulike grunner har fått lite oppmerksomhet. Hanna Marie Hansen fordi hun var kvinne, Lili Boulanger fordi hun døde ung og Bjørn Fongaard (bildet) fordi han skrev musikk mange ikke likte, skriver Ballade.

  Bjørn Fongaard
  Foto: Mentz Schulerud jr./NRK