Marcus og Martinus: – Vi får 500 fanbrev i måneden

I dag fylte Marcus og Martinus Spektrum to ganger, og fanbrevene strømmer inn fra hele Europa til postkassen deres i Trofors.

Lørdagsportrett av Marcus og Martinus i Dagsrevyen

POPULÆRE: Marcus og Martinus får post fra hele Europa hjemme i Trofors.

– Vi prøver jo å være så hyggelige mot fansen som mulig. Fansen betyr alt for oss. Så kanskje det er derfor.

Det sier Marcus og Martinus om hva som er grunnen til at de er blitt så populære.

De 14 år gamle tvillingene fra Trofors vant MGPjr i 2012. I dag fylte de samme arena to ganger med sine egne låter. I tillegg har de gått til topps på både den svenske og den norske albumlista.

Marcus og Martinus

SPEKTRUM I KVELD: Markus og Martinus fylte arenaen to ganger på samme dag.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

500 fanbrev i måneden

Gutta forteller til NRK at de får ca. 500 fanbrev i måneden. Dagen NRK er på besøk ligger det 28 fanbrev i postkassen deres på Trofors. Brevene kommer denne dagen fra bl.a. Norge, Sverige, Tyskland og Italia.

– Det er jo veldig rart at så mange sender brev til oss fra mange forskjellige land i hele Europa. Det er helt sykt. Vi hadde aldri tenkt at det skulle gå så langt, så det er jo helt fantastisk. Vi prøver å svare som mange som mulig, men det er jo veldig vanskelig å få svart alle sammen, sier Marcus.

– Det blir jo veldig ofte kjærlighetsbrev, det blir det. Veldig mye sånn « I love you». Veldig koselig, sier Martinus.

Klarer dere å ta det innover dere at det sitter så mange rundt omkring og er superforelska i dere?

– Nei. egentlig ikke. Jeg fatter det ikke, sier Martinus.

– Det er veldig rart at folk liker oss så godt. Veldig spesielt. Nei, de hadde jo ikke sagt det til en helt vanlig person, sier Marcus.

Rørt far

– Det er veldig rart å være i den situasjonen der du har dine to 14-åringer som står på scener over hele Skandinavia, og det er tusenvis av folk som står og synes at de er fantastiske. Da kjenner du inni deg at jah. Du blir jo veldig rørt!

Det sier faren til Marcus og Martinus, Kjell Erik Gunnarsen, som alltid reiser sammen med guttene på konserter og turneer. Han sier at han har stilt seg spørsmål om det de gjør er riktig, lurt og bra, men samtidig kjenner han inni seg at han ønsker at guttene skal få lov til å leve ut den drømmen de har.

For Marcus og Martinus kan ikke tenke seg å være vanlig fjortenåringer.

– Nei, det ville være veldig kjedelig tror jeg, sier Martinus.

Markus og Martinus "Plystre på deg" / "Ei som deg" Markus og Martinus feat. Katastrofe "Elektrisk"

Kulturstrøm

 • BTS verdens mestselgende artister

  For første gang topper et ikke-vestlig band bransjeorganisasjonen Ifpis liste over verdens mestselgende artister – nemlig det sørkoreanske bandet BTS. K-popheltene danket ut alle artistkollegene sine når det gjelder platesalg, nedlasting og strømming i hele verden. På plassene etter BTS på Ifpis Global Artists Chart følger Taylor Swift, Drake, The Weeknd, Billie Eilish, Eminem, Post Malone, Ariana Grande, Juice Worldd og Justin Bieber.

  K-pop-bandet BTS poserer i forbindelse med lansering av deres nye album "BE(Deluxe Edition)" i Seoul, South Korea, November 20, 2020.
  Foto: HEO RAN / Reuters
 • Avis må trykke Meghan-notis

  Den britiske avisa Mail on Sunday må trykke en notis på forsiden om at Meghan Markle vant sitt søksmål mot avis-konsernet. Avisa er dømt for å ha krenket privatlivet og opphavsretten til hertuginnen da de trykket et brev til hennes far.

 • Mener utbytte er «umusikalsk»

  Kunstnerorganisasjonen Creo etterlyser utbyttebegrensninger for arrangører som mottar koronastøtte. Fem arrangører delte ut til sammen 21 millioner kroner i utbytte i fjor til sine eiere, samtidig som de mottok nesten 50 millioner kroner i støtte fra Staten. Det skriver Klassekampen.