NRK Meny
Normal

Marcus & Martinus opptrådte foran skrikende fans i Stockholm

Sang på «Allsång på Skansen» foran 20.000 publikummere.

Tirsdag kveld spilte Marcus og Martinus på «Allsång på Skansen» i Stockholm foran hylende fans.

I SVERIGE: Popduoen Marcus & Martinus fortsatte sin Sverige-turné ved å spille foran skrikende fans i Stockholm på «Allsång på Skansen».

Det er ingen tvil om at den norske popduoen Marcus & Martinus har en enorm fanskare, både i Norge og utenfor landegrensene. I tillegg til å selge ut to konserter i Oslo Spektrum, har de denne sommeren skapt kaos i Sverige.

Fornøyelsesparkene Liseberg og Gröna Lund måtte begge stenge parkene som følge av et for stort publikumspress rundt artistene.

I tillegg måtte SVT senere avlyse en planlagt TV-opptreden fordi arrangørene ikke kunne garantere for sikkerheten deres.

I kveld holdt tvillingene fra Trofors i Nordland konsert i Stockholm, på svenskenes versjon av «Allsang på Grensen», kalt «Allsång på Skansen».

– Det blir superbra

Marcus & Martinus på Sommerfesten 2016

KONSERT: Her spiller Marcus & Martinus på Sommerfesten 2016.

Foto: Frode Berg / NRK

NRK snakket med stjerneduoen etter gjennomført generalprøve. Da gledet de seg til å se opptre foran svenske publikummere.

– Vi tror det blir superbra og vi gleder oss veldig. Så får vi se hvordan publikum blir. Vi tipper det blir veldig bra, sier guttene.

Og 14-åringene ble mottatt av skrikende fans da de entret scenen.

Tidligere i sommer skjedde det samme da de spilte på «Allsang på Grensen» i Halden.

Hvordan skiller den svenske versjonen seg fra den norske?

– Det er så klart mer folk her i Sverige, så det blir nok litt større her.

Om den svenske fansen

Selv om to fornøyelsesparker måtte stenge dørene da Marcus & Martinus skulle holde konsert, sier hovedpersonene selv at alt gikk fint.

– Det var helt sykt at de måtte stenge parkene på begge konsertene. Vi hadde aldri tenkt at det skulle skje.

– Vi følte ikke noe press. Vi hadde det egentlig bare gøy der og koste oss, sier dem.

Hvorfor tror dere at dere er så populære i Sverige?

– Vi prøver bare å være snillest mulig mot alle fansene våre.

Tvillingene skal i august også holde konsert i Danmark men håper å besøke enda flere land fremover.

– Vi håper det blir Finland etter hvert også. Det hadde vært veldig kult.

Har dere noen ønskemål?

– Vi ønsker å dra til så mange land som mulig. Det hadde for eksempel vært kult å holde konsert i Japan og USA. Vi har jo ikke opptrådt på sånne plasser. Det hadde vært utrolig gøy.

Saken fortsetter under videoen:

Markus og Martinus "Plystre på deg" / "Ei som deg" Markus og Martinus feat. Katastrofe "Elektrisk"

OSLO: Tidligere i sommer opptrådte Marcus & Martinus på VG-lista i Oslo.

God sikkerhet

I forkant av kveldens konsert oppfordret arrangementssjef ved «Allsång på Skansen», Tobias Runnfeldt foreldre til å passe på barna sine.

– Det er det beste tipset, uansett om man har yngre eller eldre barn, sa han til svenske Aftonbladet.

De hadde sett på tidligere konserter og tilpasset sikkerheten deretter.

– I slike tilfeller gjelder det å være godt rustet. Vi har sett på tidligere konserter og tatt høyde for dem når vi tilpasset sikkerheten.

Markus og Martinus "Plystre på deg" / "Ei som deg" Markus og Martinus feat. Katastrofe "Elektrisk"

OSLO: Tidligere i sommer opptrådte Marcus & Martinus på VG-lista i Oslo.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP