AFP_1GX2OY
Foto: VALERY HACHE / AFP

Filmfestivalen i Cannes

Oppsummert

Juryen velger blant 21 filmer i årets hovedkonkurranse når de deler ut en rekke priser under gallaen som avslutter filmfestivalen i franske Cannes, lørdag.

  • Netflix på shopping i Cannes

    Strømmetjenesten har sikret seg rettighetene til flere av filmene under årets filmfestival i Cannes. Nå har de også kjøpt visningsrettigheter til to av prisvinnerne, nemlig «Atlantics», som vant Grand Prix-prisen og «I Lost My Body», som vant en av kritikerprisene. Dette skjer samtidig som at ingen filmer får delta i konkurransen i Cannes uten å ha kinovisninger i Frankrike.

  • Spike Lee fikk stående applaus

    Publikummet i Cannes ble stående og klappe i mange minutter etter Spike Lees film «BlacKkKlansman», skriver Variety. Filmen tar for seg den sanne historien til mennene som infiltrerte Klu Klux Klan i 1979, og er basert på boken skrevet av den ene etterforskeren, Ron Stallworth. Spike Lees produksjonsselskap har produsert over 35 filmer siden 1983. I forkant av visningen i Cannes skal han ikke hatt noen offisiell uttalelse, men ropte «Brooklyn in the house!» fra balkongen, skriver Hollywood Reporter.

Léonor Serraille vant prisen for beste debutfilm under filmfestivalen i Cannes. Men da hun ble intervjuet etter prisutdelingen gjorde hun en skikkelig gulltabbe.
Den tyrkiske filmen «Winter Sleep» av filmskaperen Nuri Bilge Ceylan, vant Gullpalmen under filmfestivalen i Cannes.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no