Hopp til innhold
Juryen på Filmfestivalen i Cannes 2023 ledes av Ruben Östlund.
Foto: Daniel Cole / AP

Filmfestivalen i Cannes

Oppsummert

Den 76. filmfestivalen i Cannes ble åpnet 16. mai. Formann i årets jury er svenske Ruben Östlund. Under åpningsseremonien ble skuespilleren Michael Douglas hedret med en æresgullpalme. Festivalen avsluttes 27. mai.

 • «Anatomie d'une Chute» vant Gullpalmen i Cannes

  Den franske filmen «Anatomie d'une Chute», eller «Anatomy of a Fall» på engelsk vant Gullpalmen i filmfestivalen i Cannes lørdag kveld.

  Filmen, en rettsthriller, er regissert av Justine Triet og handler om en kvinne som forsøker å bevise sin uskyld etter ektemannens død.

 • Ingen pris til Norge under Filmfestivalen i Cannes

  Den norske kortfilmen «Tits», laget av filmskaper Eivind Landsvik, var nominert i kategorien beste kortfilm under Filmfestivalen i Cannes.

  Lørdag kveld ble det kjent at Landsvik ikke gikk av med seieren i kategorien under den gjeve prisutdelingen. Prisen gikk til Flora Anna Buda fra Ungarn for filmen «27».

  Tidligere denne uka gikk dog Marlene Emilie Lyngstad til topps blant studentfilmene under festivalen, med filmen «Norwegian offspring». Hun er den første nordmannen som har vunnet «La Cintéf», som studentkonkurransen heter.

 • Nostalgikeren i meg roper hurra

  – Harrison Ford tar godt vare på muligheten, og spiller den gamle Indiana Jones med noe av den samme bravuren som før, men legger ikke skjul på at både kropp og sinn har nådd en høy alder, skriver filmkritiker Birger Vestmo i sin anmeldelse fra verdenspremieren på «Indiana Jones and the Dial of Destiny» på filmfestivalen i Cannes.

Léonor Serraille vant prisen for beste debutfilm under filmfestivalen i Cannes. Men da hun ble intervjuet etter prisutdelingen gjorde hun en skikkelig gulltabbe.
Den tyrkiske filmen «Winter Sleep» av filmskaperen Nuri Bilge Ceylan, vant Gullpalmen under filmfestivalen i Cannes.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no