Hopp til innhold

Kunstnere elsker å hate Trump

Denne uken bygde gatekunstneren Plastic Jesus en mur rundt Hollywood-stjernen til Donald Trump, men han er ikke den eneste kunstneren som har vist sin Trump-motstand. Her er 16 eksempler.

BRITAIN EU referendum
Foto: Ben Birchall / Ap

Denne uken ble Donald Trump formelt den republikanske presidentkandidaten. Det etter en nominasjonsvalgkamp der milliardæren har skapt sterke reaksjoner med sine kontroversielle uttalelser.

En rekke folk, både kjente og ukjente personligheter, har uttrykt sin motstand til milliardæren. Derfor er det heller ikke overraskende at en rekke kunstnere har brukt Trump som inspirasjon til kunsten sin.

Et nylig eksempel er den amerikanske gatekunstneren Plastic Jesus, som bygde en miniatyrmur rundt Trumps stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Donald Trumps stjerne på Hollywood Walk Of Fame har fått en liten murvegg.

SE VIDEO: Her er muren som ble bygd rundt stjernen til Donald Trump.

Her er noen andre kunstverk som har kommet som en reaksjon på Trump og hans uttalelser:

  • Nakenportrett

Den australske kunstneren Ilma Gore fikk mye oppmerksomhet da hun tidligere i år tegnet et nakenportrett av den republikanske presidentkandidaten.

Portrettet, som viser en naken Donald Trump med utstyret synlig, skapte faktisk så mye reaksjoner at Gore ble slått ned av det hun hevder var en Trump-tilhenger.

NRK har valgt å vise det sensurerte bildet.

  • Blodportrett

I september i fjor skapte kunstneren Sarah Levy et portrett av Donald Trump ved å bruke sitt eget menstruasjonsblod.

Det var en reaksjon på Trumps behandling av Fox News-programlederen Megyn Kelly under en debatt.

  • Sexdukke

Den syriske kunstneren Saint Hoax skapte en sexdukke med Trumps ansikt som en reaksjon på Trumps uttalelser om å sende syriske flyktninger tilbake til Syria om han kommer til makten.

– Som Trump, er den halvannen meter høye dukken ikke fylt med noe annet enn luft, skriver kunstneren.

  • Sexleketøy

Meksikaneren Fernando Sosa likte ikke beskyldningene til Donald Trump om at Mexico sender voldtektsmenn og kriminelle til USA, så han gjenskapte presidentkandidaten som et sexleketøy.

  • Mosaikk

Som en reaksjon på at det amerikanske sketsjeprogrammet «Saturday Night Live (SNL)» lot Donald Trump være vert, lagde bloggen Homopower et mosaikkbilde av Trump satt sammen av 500 penisbilder.

  • Dempet Trump

I mars sprayet den norske gatekunstneren Pøbel symbolet for «dempe-knappen» på Donald Trumps stjerne på Hollywood Walk of Fame.

  • Ansiktsbehandling

Den amerikanske kunstneren Philip Kremer har en litt merksnodig kunstform. Han legger ut portretter av kjente personer der han manipulerer ansiktene. Han ble blant annet suspendert fra Instagram på grunn av bildene sine. Donald Trump har naturlig nok gått igjen.

  • Tekstportrett

Den britiske kunstneren Conor Collins lagde et portrett av Donald Trump basert kun på det han kaller rasistiske, kjønnsdiskriminerende, uvitende og sneversynte uttalelser fra presidentkandidaten.

Laster Twitter-innhold
  • Gravstøtte

Brian Andrew Whiteleys kunstverk endte med at han fikk politiet på døra. I mars plasserte han nemlig en gravstøtte med Donald Trumps navn på midt i Central Park i New York.

På gravstøtten stod det «Made America Hate Again», et klart ordspill på Trumps slagord i presidentkampanjen, «Make America Great Again».

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters