Norsk Pøbel-aksjon mot Trump

Gatekunstneren Pøbel sprayet lynraskt Donald Trumps stjerne på den berømte «Walk of fame» i Los Angeles i helgen. Maskert, og med en pizzaboks som stensil.

Merket, som står igjen etter at han har forlatt åstedet i all hast, er knappen vi alle bruker når vi vil kutte ut lyden på fjernsynet eller videoen. Stjernen i bakken tilhører en av republikanernes presidentkandidater, Donald Trump.

Donald Trumps stjerne i Los Angeles
Foto: Nima Taheri

Folk samler seg straks, ler, finner fram mobilene og tar bilder. Noen fikk også et lite glimt av Pøbel før han forsvant med pizzaboksen. – Jeg garanterer deg at dette er en nyhetshistorie på Facebook om få timer, sier en av de forbipasserende.

Snart er den offentliggjort av Pøbel selv, på nettstedet Streetartnews.

Det er Hollywood Chamber of Commerce som passer på stjernene på Walk of Fame, og som har ansvaret for å føye nye berømtheter til de allerede eksisterende. Det er grunn til å tro at tegnet som dekker Donald Trumps stjerne vil bli vasket bort i løpet av kort tid.

Gatekunst i Lofoten

Gatekunstneren Pøbel, ble sammen med kollega Dolk, for alvor kjent for veggmaleriet «Getto Spedalsk» på et fraflyttet hus i Vestvågøy i Lofoten.

Video Dolk og Pøbelkunst

I september 2010 var «Nasjonalgalleriet» på NRK2 på kunsttur med Dolk og Pøbel. Reporter Rolf Petter Olaisen.

Kulturstrøm

 • Visjon Norge må betale erstatning

  TV-kanalen i Drammen må betale 150.000 i erstatning til en mann for å ha delt sensitive opplysninger uten samtykke. I dommen fra lagmannsretten er også ansvarlig redaktør og programlederen dømt til å betale oppreisning, skriver avisa Norge i dag.

 • – Medieplattformer har et ansvar

  USAs president Joe Biden mener selskapene som driver sosiale medier har et ansvar for å stanse spredning av «upålitelig» innhold, særlig om koronaviruset, vaksiner og valg. Uttalelsen kom etter at Facebook har forlenget utestengelsen av Donald Trump.

 • Vant også siste del av søksmål

  Hertuginne Meghan vant også andre del av søksmålet mot Mail on Sunday og MailOnline. Prins Harrys kone fikk medhold i at utgiveren brøt opphavsretten da de trykket et brev hun skrev til sin far. Fra før er de dømt for å ha brutt privatlivets fred.

  Foto: Tolga AKMEN / AFP
  Foto: TOLGA AKMEN