Silokaia og Kilden med kunstsiloen
Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Kunstsilo i Kristiansand

Oppsummert

Kristiansand kommune har fått Nicolai Tangen sin private kunstsamling bestående av 2000 verk. De skal stilles ut i den gamle kornsiloen på Odderøya. Kunstverkene er verdt flere hundre millioner kroner. Saken har skapt stor debatt.

 • Ønsker dobling av tilskudd

  Den planlagte Kunstsiloen i Kristiansand ønsker en dobling av driftstilskuddet. Fylkesrådmannen i Vest-Agder mener Kristiansand kommune som vertskommune bør bidra med en million kroner mer enn Agder fylkeskommune.

 • Foreslår tilskudd til kunstsilo

  Fylkesrådmannen foreslår at Agder fylkeskommune skal gi et årlig driftstilskudd på 7,4 millioner kroner til Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand, under forutsetning at Kristiansand kommune yter sin andel på 8,4 millioner kroner.

  Kunstsiloen i Kristiansand
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK Luftfoto
 • Mener havna har dårlig rykte

  Frp vil i Havnestyret be om en ekstern gransking av salget av Kunstsilo-tomta i Kristiansand, skriver Fædrelandsvennen. Steinar Bergstøl Andersen mener det er den eneste måten å få bort det dårlige ryktet på er en skikkelig gjennomgang av salget.

  Steinar Bergstøl Andersen
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Skal tåle lavere publikumstall

  Kunstsiloen i Kristiansand skal klare seg selv om det bare kommer halvparten så mange betalende gjester som det de håper på. Det kom fram på møtet i styringsgruppa for Kunstkvartalet i går, skriver Fædrelandsvennen. Målet er 150.000 besøk i året.

  Kunstsiloen
  Foto: Heather Ørbeck Eliassen / NRK
 • Skal be om mer til kunstsilo

  Sørlandets Kunstmuseum mangler driftsmidlene som kan utløse Cultivas byggetilskudd, og til våren blir bystyret i Kristiansand bedt om å bidra mer til kunstsiloen. Det skriver Fædrelandsvennen. Fra før har kommunen vedtatt å bidra med 50 millioner.

  Kunstsilo Kristiansand
  Foto: Hans Erik Weiby / NRK
Den omstridte kunstsiloen i Kristiansand nå blir realisert. Det skjer etter at regjeringen bevilger 175 millioner kroner til prosjektet i statsbudsjettet. Byggestart blir til våren.
Det jobbes nå hardt for få med næringslivet til å sponse Kunstsiloen i Kristiansand. Næringsforeningen mener det er mer vanlig, i de andre norske storbyene, at bedrifter økonomisk støtter kulturaktiviteter.