Silokaia og Kilden med kunstsiloen
Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Kunstsilo i Kristiansand

Oppsummert

Kristiansand kommune har fått Nicolai Tangen sin private kunstsamling bestående av 2000 verk. De skal stilles ut i den gamle kornsiloen på Odderøya. Kunstverkene er verdt flere hundre millioner kroner. Saken har skapt stor debatt.

 • Vil vurdere Cultiva-styret

  Stiftelsestilsynet ber om en habilitetsvurdering av Cultivas styremedlemmer, knyttet til deres egeninteresse. To juridiske vurderinger har konkludert med at de ikke er inhabile i 100-millionersbevilgningen til kunstsiloen. Det skriver Fædrelandsvennen.

 • Kunstsilo åpner i 2022

  Reidar Fuglestad, adm.dir. ved Sørlandets Kunstmuseum sier at byggingen av Kunstsiloen starter i august og at om alt går som planlagt kan museet åpne i februar 2022. – Det er nå det faktisk begynner og vi skal realisere det vi har planlagt, sier han.

 • Tangen viser frem bildene sine

  En sentral person bak Kunstsiloen er milliardær Nicolai Tangen som ga en kunstgave til 400 millioner kroner til hjembyen Kristiansand. Fra å være anonym, har han måtte fronte saken i offentligheten. Og nå forbereder han seg på å vise frem kunsten.

 • – Bare å sette spaden i jorda

  Styreleder Stein Olav Henrichsen i Sørlandets Kunstmuseum tror Kunstsiloen i Kristiansand kommer til å få stor betydning for samfunnsutviklingen og kunstlivet i hele landsdelen. Museumsvert Mai Linn Tronstad er glad for at arbeidet med museet kan begynne.