Hopp til innhold

Kristin Gjelsvik fjernet podkasten om mikropenis etter mobbekritikk

I gårsdagens «Debatten» ble Kristin Gjelsviks snakk om mikropenis i sin egen podkast kalt for mobbing. Nå har hun fjernet episoden.

Kristin GJelsvik

Legger seg flat for podkastprat om mikropenis.

Foto: Tom Arne Søyland / NRK

Kristin Gjelsvik brukte takketalen til å tordne mot sine bloggkolleger, da hun vant prisen for «Årets sterke mening» under influenserbransjens prisutdeling Vixen Influencer Awards.

Hun langet ut mot egen bransje, og det ble utgangspunkt for «Debatten» på NRK 1 tirsdag kveld. De diskuterte blant annet hva som er greit å si om andres kropper, når man har fått pris for å kritisere kroppspress.

Da ble podkasten til Kristin Gjelsvik og Belinda Jacobsen, «Snikksnakk», tatt opp.

I podkasten fra forrige uke snakket de to om dårlige dates og en erfaring Gjelsvik har med en mann med mikropenis. Hun legger ut om den dårlige opplevelsen, og sexolog Thomas Winther kaller samtalen for mobbing.

Thomas Winther i Debatten

Sexolog og terapeut Thomas Winther reagerte på Gjelsviks podkast.

Foto: Tom Arne Søyland / NRK

– Hva kan det gjøre med unge menns selvbilde å høre en sånn podkast, spør Solvang.

– For mange andre unge menn også så vil det være fryktelig skummelt å treffe en dame fordi man tenker at «jeg når ikke opp», og dermed vil folk le av meg, svarer Winther.

Gjelsvik svarte at podkasten skulle vært annerledes, og episoden av podkasten er nå fjernet.

– Helt enig i at dette var en forferdelig ting å si, sa Gjelsvik i debatten.

Forsvarte datterens operasjonsvideo

I talen under Vixen Influencer Awards trakk Gjelsvik frem Sophie Elise Isachsen som eksempel. Hun vant prisen «årets business» på prisutdelingen.

Tirsdag kveld var det faren og manageren til Sophie Elise Isachsen, Jan Olav Isachsen, som stiller, og ikke påvirkeren selv.

På spørsmål om hvorfor svarer han:

– Det er fordi Sophie Elise har egentlig ikke så lyst til å kaste noe bensin på bålet på det som er mer en personkonflikt i en sak som burde handle om noe helt annet.

Jan Olav Isachsen

Jan Olav Isachsen, faren og manageren til Sophie Elise Isachsen, stilte i debatten tirsdag.

Foto: Tom Arne Søyland / NRK

Programleder Fredrik Solvang tok blant annet opp at Sophie Elise Isachsen sa i Debatten i mars i fjor, at hun var enig i at man ikke ville vise en operasjon. Men i en av episodene av «Sophie Elises verden» er TV 2 kameraene med på reisen hvor hun gjennomfører en rompekorrigerende operasjon.

– Hun sa hun ikke ville dokumentere det som den ultimate løsningene, og det har hun heller ikke gjort. Hun har dokumentert mer baksiden av det nettopp gjennom dette måtte gjøre dette som en korrigerende sak for noe som ble helt feil gjort tidligere og faren ved å gjøre noe som faktisk veldig mange her i landet gjør, svarte Isachsen.

Se mer av hva Jan Olav Isachsen sa i Debatten her:

Mener datteren dokumenterte baksiden av plastiske operasjoner

Mener datteren dokumenterte baksiden av plastiske operasjoner

– Hvorfor er det greit å dokumentere plastisk kirurgi, spurte Solvang programredaktør i TV 2 Kathrine Haldorsen.

– Så mener jeg at det er litt sånn feil hvordan denne debatten tas. Det er ikke sånn at det vi ikke liker det kan vi ikke snakke om. Sophie Elise har stor markedsmakt og har en viktig profil, hun gjør alt annet enn å glorifisere, svarte hun.

– Tjener ikke penger på klikk

Gjelsvik fikk spørsmål om at det at hun langer ut mot Sophie Elise betyr klirrende mynt i kassa.

– Jeg tjener ikke penger på klikk, og det kan være jeg skremmer bort noen annonsører på dette, svarer hun.

Isachsen reagerer på at Gjelsvik sier hun kritiserer bedriften Sophie Elise, men samtidig at hun kaller henne for «Norges farligste forbilde».

Da spør Gjelsvik om hvordan man skal skille person og bedrift.

– Sophie Elise skriver om ett tema og det er livet hennes, og når hun får kritikk for det blir det en kritikk mot livet hun fører, svarer Isachsen.

Se mer fra den diskusjonen her:

Sophie Elise ønsket ikke stille i Debatten for å svare på kritikken.

Kristin Gjelsvik spør hvordan kan kritisere bedriften Sophie Elise uten at beskyldninger om mobbing og personangrep kommer.

Selma Moren er debattredaktør i Dagsavisen, hun mener at man ikke hadde snakket om Gjelsvik om det ikke var Sophie Elise.

– Kritikken du kommer med er viktig og bra, men jeg mener at måten Sophie Elise blir kritisert på var en blanding av god kritikk og ting man kan oppleve som personangrep, sier hun.

Selma Moren og Jan Olav Isachsen i Debatten

Selma Moren til venstre for Jan Olav Isachsen i Debatten, hun tror debatten hadde blitt bedre om den var mer nyansert.

Foto: Tom Arne Søyland / NRK

Hun tror debatten hadde blitt bedre i ettertid om den ble mer nyansert.

– Dette har jeg prøvd å gjøre mer nyansert i mange år, men det skal så mye til for at man begynner å lytte, svarer Gjelsvik.

Sophie Elise svarer i kronikk

Gjelsvik sa før debatten at hun skulle ønske Sophie Elise selv stilte til debatt. Isachsen har tirsdag kveld skrevet en kronikk i VG, hvor hun tar opp det samme temaet som i Debatten.

– Min intensjon har aldri vært å skade andre. Jeg gjør valg som føles rett for meg, og det synes jeg andre også skal gjøre. Betyr det at jeg ikke bryr meg om mennesker som har det vanskelig eller ikke føler seg gode nok? Absolutt ikke, skriver Isachsen.

Se hele debatten her:

Direktesendt debattprogram med programleder Fredrik Solvang.

Hva er greit å si om andres kropper når man nettopp har fått en pris for å kritisere kroppspress? Og hvorfor er det alltid personangrep når noen sier at influensere må skjerpe seg?

Hun stiller deretter en rekke spørsmål som hun ikke har svar på, og som hun mener heller ikke resten av bransjen klarer å besvare.

– Vi finner ikke løsningen på et komplekst problem ved å peke på noe enkelt og overfladisk. Vi finner heller ikke løsninger om vi går inn i diskusjoner som om vi allerede vet alt. Vi kan gjerne diskutere hvorvidt det er riktig av meg å vise en operasjon på TV eller ikke, men slik jeg oppfatter det, har ikke diskusjonen dreid seg dit, skriver Isachsen.

En annen deltager i debatten er Isabel Raad som tidligere denne uken fikk spørsmålet på bloggen, og svarte at hun støttet Kristin. Både i debatten og til NRK tidligere tirsdag fortalte hun at hun har innsett hvilke påvirkning hun har på sine følgere.

Se mer om hvorfor hun innså hun var et dårlig forbilde her:

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters