NRK Meny
Normal

Klart for ny sesong av «Unge lovende»

Alexandra Gjerpen, Siri Seljeseth og Gine Cornelia Pedersen er klare for ny sesong. Innspillingen starter allerede neste uke.

Unge lovende

NY SESONG: Alexandra Gjerpen (t.v.), Siri Seljeseth og Gine Cornelia Pedersen er klare for en ny sesong av suksesserien «Unge lovende». Her er de samlet i Monsters lokaler for leseprøver.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / NRK

Da TV-serien «Unge lovende» hadde premiere i fjor høst ble den hyllet av både publikum og kritikere, og i snitt ble hver episode sett rundt 672 000 ganger.

Nå er det klart at suksesserien får en ny sesong med planlagt premiere i høst.

– Det er ikke tvil om at seriens suksess har gjort at vi har ønsket en ny sesong. Serien har truffet et overraskende sterkt behov hos seerne, og veldig mange har etterspurt en sesong to, sier prosjektredaktør Gitte Calmeyer i NRKs eksternredaksjon.

Serien handler om de tre venninnene Elise (Siri Seljeseth), Alex (Alexandra Gjerpen) og Nenne (Gine Cornelia Pedersen), og deres oppturer og nedturer i livet.

Fornøyde

Unge lovende

SAMLET: De tre hovedpersonene i serien «Unge lovende», Alexandra Gjerpen (t.v.), Siri Seljeseth og Gine Cornelia Pedersen var i dag hos Monster for leseprøver til den nye sesongen.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / NRK

Det er Siri Seljeseth som står bak serien. Hun og de to andre skuespillerne er godt fornøyde med at det blir en ny sesong.

– Det er helt fantastisk, sier Gjerpen.

– Det føles bra. Vi begynte å pusle med dette siden vi sluttet å lage den første sesongen, sier Seljeseth.

Det betyr likevel ikke at det har vært enkelt å fortsette historien.

– Det som er vanskelig med sesong to, er å bestemme hvor man skal gå inn i historien og hva slags tidslomme man skal lage denne gangen. Det har vi gått frem og tilbake på flere ganger, sier Seljeseth.

Serieskaperen innrømmer også at hun kjenner et forventningspress.

– Ja, absolutt. Dette er jo den vanskelige oppfølgeren, men vi gleder oss.

Røper ingenting

Unge lovende

FORBEREDELSER: Siri Seljeseth (t.v.), Alexandra Gjerpen og Gine Cornelia Pedersen på vei inn til leseprøver i Monsters lokaler.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / NRK
Unge lovende

LESEPRØVE: Gine Cornelia Pedersen, Alexandra Gjerpen og Siri Seljeseth forbereder seg til en ny sesong av suksesserien «Unge lovende». Her fra mandagens leseprøve.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / NRK

Mandag var de tre hovedpersonene samlet i Monsters lokaler for leserprøver, men ingen ville røpe hva som skal skje i sesong to. Det som er klart er at handlingen plukkes opp en stund etter der forrige sesong sluttet.

– Jeg vil ikke si for mye, men kan si at det ikke er dagen etterpå, sier Seljeseth.

– Det er en fortsettelse på en måte, da vi følger de samme personene en stund etter, sier Pedersen.

De bekrefter at alle som var med i den første sesongen, blir å se igjen. Blant annet Anders og Kimmo, spilt av Jakob Oftebro og Ole Christoffer Ertvaag.

En troverdig serie

Gitte Calmeyer

OPTIMISTISK: Prosjektredaktør Gitte Calmeyer i NRKs eksternredaksjon har lest noe av manuset til den nye sesongen og tror ikke publikum vil bli skuffet.

Foto: Julia Marie Nagelstad / NRK

Calmeyer sier serien lyktes fordi seerne opplever handlingen og karakterene som troverdige og gjenkjennelige.

– Folk klarer å sette seg inn i hovedkarakterenes søken etter retning i eget liv, og har et språk som er troverdig. Dette skyldes at Siri Seljeseth har brukt sitt eget liv som utgangspunkt for å skrive manus, i stedet for at eldre folk har skrevet en serie om yngre, sier Calmeyer.

Kan det bli flere sesonger?

– Vi har det i bakhodet, men må først se an hvordan sesong to gjør det, sier Calmeyer.

Dramaserie med Gine Cornelia Pedersen, Siri Seljeseth og Alexandra Gjerpen.

TRAILER: Se traileren til den første sesongen av «Unge lovende».

Kulturstrøm

  • Rihanna og Mars rundet milliarden

    Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

    Bruno Mars
    Foto: Lucas Jackson / Reuters
  • Se: VG-lista topp 20

    Nordens største gratiskonsert, direkte fra Rådhusplassen i Oslo. Med artister som blant annet Allan Walker, Stargate, Jess Glynne, SJUR og Isac Elliot, Arif og Unge Ferrari, Julie Bergan, Ruben og Vidar Villa. Programleder Christine Dancke, Vegard Harm og Martin Holmen.