Klart for ny sesong av «Unge lovende»

Alexandra Gjerpen, Siri Seljeseth og Gine Cornelia Pedersen er klare for ny sesong. Innspillingen starter allerede neste uke.

Unge lovende

NY SESONG: Alexandra Gjerpen (t.v.), Siri Seljeseth og Gine Cornelia Pedersen er klare for en ny sesong av suksesserien «Unge lovende». Her er de samlet i Monsters lokaler for leseprøver.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / NRK

Da TV-serien «Unge lovende» hadde premiere i fjor høst ble den hyllet av både publikum og kritikere, og i snitt ble hver episode sett rundt 672 000 ganger.

Nå er det klart at suksesserien får en ny sesong med planlagt premiere i høst.

– Det er ikke tvil om at seriens suksess har gjort at vi har ønsket en ny sesong. Serien har truffet et overraskende sterkt behov hos seerne, og veldig mange har etterspurt en sesong to, sier prosjektredaktør Gitte Calmeyer i NRKs eksternredaksjon.

Serien handler om de tre venninnene Elise (Siri Seljeseth), Alex (Alexandra Gjerpen) og Nenne (Gine Cornelia Pedersen), og deres oppturer og nedturer i livet.

Fornøyde

Unge lovende

SAMLET: De tre hovedpersonene i serien «Unge lovende», Alexandra Gjerpen (t.v.), Siri Seljeseth og Gine Cornelia Pedersen var i dag hos Monster for leseprøver til den nye sesongen.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / NRK

Det er Siri Seljeseth som står bak serien. Hun og de to andre skuespillerne er godt fornøyde med at det blir en ny sesong.

– Det er helt fantastisk, sier Gjerpen.

– Det føles bra. Vi begynte å pusle med dette siden vi sluttet å lage den første sesongen, sier Seljeseth.

Det betyr likevel ikke at det har vært enkelt å fortsette historien.

– Det som er vanskelig med sesong to, er å bestemme hvor man skal gå inn i historien og hva slags tidslomme man skal lage denne gangen. Det har vi gått frem og tilbake på flere ganger, sier Seljeseth.

Serieskaperen innrømmer også at hun kjenner et forventningspress.

– Ja, absolutt. Dette er jo den vanskelige oppfølgeren, men vi gleder oss.

Røper ingenting

Unge lovende

FORBEREDELSER: Siri Seljeseth (t.v.), Alexandra Gjerpen og Gine Cornelia Pedersen på vei inn til leseprøver i Monsters lokaler.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / NRK
Unge lovende

LESEPRØVE: Gine Cornelia Pedersen, Alexandra Gjerpen og Siri Seljeseth forbereder seg til en ny sesong av suksesserien «Unge lovende». Her fra mandagens leseprøve.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / NRK

Mandag var de tre hovedpersonene samlet i Monsters lokaler for leserprøver, men ingen ville røpe hva som skal skje i sesong to. Det som er klart er at handlingen plukkes opp en stund etter der forrige sesong sluttet.

– Jeg vil ikke si for mye, men kan si at det ikke er dagen etterpå, sier Seljeseth.

– Det er en fortsettelse på en måte, da vi følger de samme personene en stund etter, sier Pedersen.

De bekrefter at alle som var med i den første sesongen, blir å se igjen. Blant annet Anders og Kimmo, spilt av Jakob Oftebro og Ole Christoffer Ertvaag.

En troverdig serie

Gitte Calmeyer

OPTIMISTISK: Prosjektredaktør Gitte Calmeyer i NRKs eksternredaksjon har lest noe av manuset til den nye sesongen og tror ikke publikum vil bli skuffet.

Foto: Julia Marie Nagelstad / NRK

Calmeyer sier serien lyktes fordi seerne opplever handlingen og karakterene som troverdige og gjenkjennelige.

– Folk klarer å sette seg inn i hovedkarakterenes søken etter retning i eget liv, og har et språk som er troverdig. Dette skyldes at Siri Seljeseth har brukt sitt eget liv som utgangspunkt for å skrive manus, i stedet for at eldre folk har skrevet en serie om yngre, sier Calmeyer.

Kan det bli flere sesonger?

– Vi har det i bakhodet, men må først se an hvordan sesong to gjør det, sier Calmeyer.

Dramaserie med Gine Cornelia Pedersen, Siri Seljeseth og Alexandra Gjerpen.

TRAILER: Se traileren til den første sesongen av «Unge lovende».

Kulturstrøm

 • Harr får hovudrolla

  Torbjørn Harr skal spela hovudrolla i filmen Tunnelen, som torsdag startar filminga i Vik. Det skriv Sogn Avis. Harr har spelt store rollar, mellom anna i den amerikanske versjonen av Vikingane (biletet) og i filmen Birkebeinarane. Han har dessuten hatt ei rekke roller på Nationaltheatret.

  Thorbjørn Harr
  Foto: Vikings / Tumblr
 • Fire år med pop-up utstillinger

  Aune Sand, broren Vebjørn og kona Marianne Aulie har vært på reise med kunsten sin i over fire år. De har stilt ut på 50 steder og over tre hundre tusen har sett kunsten, sier Aune. Hør ham fortelle om livet i kunstnerkollektivet, kjærligheten og friheten i P2-portrettet.

  Aune Sand
 • Opera-stunt i båt

  Det ble fullt i salongen i den tidligere hurtigruta MS Nordstjernen i Kristiansund i dag. Tilfeldigheter gjorde at båten ligger i vinteropplag i byen. Dette utnyttet Operafestukene og heiv seg rundt og inviterte til konsert ombord i den ærverdige båten. Stuntet ble så godt mottatt at det ble kø ut døra i salongen der konserten ble holdt.

  Kø for å få med seg operasang i Kristiansund
  Foto: Eirik Haukenes / NRK