Jakob Oftebro og J.K. Simmons bekreftet til Snømannen

Flere skandinaviske skuespilllere er nå bekreftet for roller i Hollywood-filmen «Snømannen», blant annet Jakob Oftebro (30). I tillegg skal Oscar-premierte J.K Simmons ha en rolle i filmen.

Jakob Oftebro

SKAL SPILLE SKARRE: Jakob Oftebro (30) blir en av etterforskerne i teamet til Harry Hole, som spilles av tysk-irske Michael Fassbender. Filmatiseringen av Jo Nesbøs populære roman foregår i Norge fram til i mars.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

JK SImmons

OSCAR-VINNER: J.K Simmons har spilt i «Juno», «Spider-Man»-filmene, Woody Allens «Celebrity» og «Whiplash» - filmen han vant Oscar for i fjor.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Afp
BROEN III

MED I SNØMANNEN: Sofia Helin er for mange kjent som Saga Norén i Broen. Nå blir hun med i svenske Tomas Alfredsons film «Snømannen», basert på Jo Nesbøs bok med samme navn.

Foto: Carolina Romare / Filmlance International, Nimbus Films

Disse skandinaviske skuespillerne er nå bekreftet til filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen», som i disse dager spilles inn i Oslo og Bergen:

 • David Dencik («The Girl with the Dragon Tattoo», «Tinker Tailor Soldier Spy»)
 • Sofia Helin («Broen», «Dalecarlians»)
 • Peter Dalle («Yroll»)
 • Jonas Karlsson («Detaljier», «Den man älskar»)
 • Jakob Oftebro («Kon Tiki», «Victoria», «Guldkysten»)

Et annet nytt navn i filmen er den amerikanske skuespilleren J.K. Simmons, som i fjor vant Oscar for beste mannlige birolle «Whiplash».

I «Snømannen» skal Simmons spille Arve Støp, en maktsyk, kvinneglad og ikke spesielt sjarmerende redaktør i bladet Liberal. I boken blir det avholdt en stor fest til ære for magasinet Liberal, disse scenene skal etter det NRK erfarer spilles inn i Oslo Rådhus.

Scenene i Oslo Rådhus kommer til å ha minst 300 statister, og blir en av de største scenene i filmen.

Ifølge Sasha Gibson, presseansvarlig for filmen, vil det komme flere annonseringer av nye skuespillere til «Snømannen».

Skuespillerne Michael Fassbender, Charlotte Gainsbourg, James D'Arcy og Rebecca Ferguson er allerede på rollelisten.

Oftebro i Harry Holes team

Jakob Oftebro skal fylle rollen som politietterforskeren Skarre, en av etterforskerne som jobber tett sammen med Harry Hole og Katrine Bratt.

Oftebro har fått solide roller i både norske og danske produksjoner, han er for tiden aktuell i filmene «Tordenskjold og Kold» og «Guldkysten». Og har også vært å se i NRK-serien «Unge lovende» og storfilmen «Kon-Tiki».

Men «Snømannen» blir den første store, internasjonale filmen for Jakob Oftebro.

Det blir ikke første gang 30-åringen jobber på samme produksjon som svenske Sofia Helin. Han spilte nemlig i sesong to av «Broen», og er dermed ikke helt fremmed for krimsjangeren.

NRK har prøvd å komme i kontakt med skuespilleren, men uten å lykkes.

Innspillingen av Snømannen-filmen gikk i gang 18. januar 2016, og den skytes i sin helhet i Norge - i byene Oslo og Bergen, samt i området rundt Rjukan.

 • Les anmeldelsen av Oftebros siste film, «Tordenskjold og Kold», her!

Kulturstrøm

 • Se Motorpsycho på Månefestivalen

  Få med deg Motorpsycho i storform når de framfører den 11 minutter lange «The Transmutation Of Cosmoctopus Lurker» fra deres plate «Kingdom of Oblivion», som kom ut senere i år. Opptaket er fra helgas musikkfestival i Gamlebyen i Fredrikstad, som fikk besøk av NRK Festivalsommer.

  Motorpsycho med «The Transmutation Of Cosmoctopus Lurker» under Månefestivalen i Fredrikstad.
 • 1 av 5 slutter som sceneteknikere

  19,4 prosent av fast ansatte i selskaper tilknyttet Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon har sluttet siden koronapandemien rammet Norge i mars i fjor.

  Det tilsvarer en av fem i bransjen, og kommer fram i en undersøkelse gjennomført av foreningen, skriver Klassekampen.

  Morten Buvik, som er daglig leder i Lydteamet i Bodø, sier at bedriften hans har mistet fire sceneteknikere av totalt 13 det siste året.

  – Hvis Norge hadde gjenåpnet fullstendig i morgen, hadde hele konsertbransjen hatt et kjempeproblem, sier han.

 • Nyhetsbyrå i samarbeid med Twitter

  Twitter inngår samarbeid med nyhetsbyråene AP og Reuters for å bekjempe desinformasjon og falske nyheter på plattformen. I tillegg skal det komme tydeligere frem hvorfor visse typer innhold får fotfeste på plattformen, melder AP.