Hopp til innhold

Jakob Oftebro og J.K. Simmons bekreftet til Snømannen

Flere skandinaviske skuespilllere er nå bekreftet for roller i Hollywood-filmen «Snømannen», blant annet Jakob Oftebro (30). I tillegg skal Oscar-premierte J.K Simmons ha en rolle i filmen.

Jakob Oftebro

SKAL SPILLE SKARRE: Jakob Oftebro (30) blir en av etterforskerne i teamet til Harry Hole, som spilles av tysk-irske Michael Fassbender. Filmatiseringen av Jo Nesbøs populære roman foregår i Norge fram til i mars.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

JK SImmons

OSCAR-VINNER: J.K Simmons har spilt i «Juno», «Spider-Man»-filmene, Woody Allens «Celebrity» og «Whiplash» - filmen han vant Oscar for i fjor.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Afp
BROEN III

MED I SNØMANNEN: Sofia Helin er for mange kjent som Saga Norén i Broen. Nå blir hun med i svenske Tomas Alfredsons film «Snømannen», basert på Jo Nesbøs bok med samme navn.

Foto: Carolina Romare / Filmlance International, Nimbus Films

Disse skandinaviske skuespillerne er nå bekreftet til filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen», som i disse dager spilles inn i Oslo og Bergen:

  • David Dencik («The Girl with the Dragon Tattoo», «Tinker Tailor Soldier Spy»)
  • Sofia Helin («Broen», «Dalecarlians»)
  • Peter Dalle («Yroll»)
  • Jonas Karlsson («Detaljier», «Den man älskar»)
  • Jakob Oftebro («Kon Tiki», «Victoria», «Guldkysten»)

Et annet nytt navn i filmen er den amerikanske skuespilleren J.K. Simmons, som i fjor vant Oscar for beste mannlige birolle «Whiplash».

I «Snømannen» skal Simmons spille Arve Støp, en maktsyk, kvinneglad og ikke spesielt sjarmerende redaktør i bladet Liberal. I boken blir det avholdt en stor fest til ære for magasinet Liberal, disse scenene skal etter det NRK erfarer spilles inn i Oslo Rådhus.

Scenene i Oslo Rådhus kommer til å ha minst 300 statister, og blir en av de største scenene i filmen.

Ifølge Sasha Gibson, presseansvarlig for filmen, vil det komme flere annonseringer av nye skuespillere til «Snømannen».

Skuespillerne Michael Fassbender, Charlotte Gainsbourg, James D'Arcy og Rebecca Ferguson er allerede på rollelisten.

Oftebro i Harry Holes team

Jakob Oftebro skal fylle rollen som politietterforskeren Skarre, en av etterforskerne som jobber tett sammen med Harry Hole og Katrine Bratt.

Oftebro har fått solide roller i både norske og danske produksjoner, han er for tiden aktuell i filmene «Tordenskjold og Kold» og «Guldkysten». Og har også vært å se i NRK-serien «Unge lovende» og storfilmen «Kon-Tiki».

Men «Snømannen» blir den første store, internasjonale filmen for Jakob Oftebro.

Det blir ikke første gang 30-åringen jobber på samme produksjon som svenske Sofia Helin. Han spilte nemlig i sesong to av «Broen», og er dermed ikke helt fremmed for krimsjangeren.

NRK har prøvd å komme i kontakt med skuespilleren, men uten å lykkes.

Innspillingen av Snømannen-filmen gikk i gang 18. januar 2016, og den skytes i sin helhet i Norge - i byene Oslo og Bergen, samt i området rundt Rjukan.

  • Les anmeldelsen av Oftebros siste film, «Tordenskjold og Kold», her!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.