– Håper ikke jeg er bannlyst

Alex i «Unge lovende» tok et knallhardt oppgjør med hjembyen. Alexandra Gjerpen kaller episoden et kjærlighetsbrev til Sandnes.

Alexandra Gjerpen

Alexandra Gjerpen som «Alex» raser mot byen sin under nattmaten på Kebaben på «Ruten» i Sandnes.

Foto: NRK

– Alex går veldig hardt ut mot sin egen by her, og det kan jeg jo identifisere meg litt med, sier skuespiller Alexandra Gjerpen.

I andre episode av sesong to av «Unge lovende» reiser kjæresteparet Alex og Kimmo hjem til Sandnes for å gå i begravelse. Samtidig får de tilbud om å arve et hus og Kimmo lanserer ideen om å flytte hjem. Alex er mildt sagt uenig.

Sandnes Unge Lovende

Kimmo og Alex diskuterer muligheten for å flytte hjem til Sandnes.

Foto: NRK

– Sandnes var ikke identiteten min

Forferdelsen over å flytte hjem til Sandnes var ikke helt fremmed for Alexandra Gjerpen.

– Da jeg flytta fra Sandnes var det nesten som et ungdomsopprør der jeg hadde utrolig behov for å distansere meg fra Sandnes. Sandnes var ikke identiteten min, sier hun.

– Når man er ambisiøs, vil ut til Oslo, og videre ut i verden, får man kanskje behov for å identifisere seg med storbylivet. Da ble rett og slett Sandnes litt for lite, legger hun til.

– Har blitt kjempeglad i Sandnes

Men det var fem år siden. I dag beskriver hun episoden som et kjærlighetsbrev til Sandnes fra henne selv og serieskaper Silje Seljeseth.

– På mine eldre dager har jeg blitt kjempeglad i Sandnes. Man kan jo reise hvor man vil, men ingen ting slår hjembyen. Jeg har jo bodd en del år i New York, og det er mye hyggeligere å kjøpe seg en bolle i Langgata, sier hun.

Jeg elsker Sandnes, komle, Sandnesposten, Langgata og Ruten.

Alexandra Gjerpen

Åpner for å flytte hjem

Episoden viser Sandnes med rulletobakk, pub og kebab, et litt karikert bilde, som hun tror Sandnesfolket setter pris på.

– Jeg tror de har såpass beina på jorda at de tar det som komedie. Og jeg har bare hørt hyggelige ting. Jeg håper ikke jeg er bannlyst i Sandnes, ler hun.

Alexandra Gjerpen bor fortsatt i Oslo, men er i Sandnes minst to ganger i året.

Er det aktuelt å flytte hjem?

– For fem år siden hadde jeg, som Alex, sagt; ALDRI I LIVET, men man forandrer seg. Nå er det veldig mange av vennene mine som flytter tilbake, og det er absolutt ikke utelukket, sier hun.

Unge lovende

Alex og Kimmo på visning i Oslo, før turen til Sandnes.

Foto: Monster Scripted