NRK Meny
Normal

Bekrefter tredje sesong med «Unge Lovende»

Dagen før premieren på sesong 2, bekrefter NRK at det kommer en tredje sesong av seriesuksessen «Unge Lovende».

Unge lovende - sesong 2

PREMIEREKLARE: 20. januar er det premiere på andre sesong av «Unge Lovende». Gine Cornelia Pedersen spiller Nenne, Siri Seljeseth spiller Elise, og Alexandra Gjerpen er Alex.

Foto: Bjørn Wad / Monster Scripted

20. januar er det premiere på første episode av andre sesong, og i dag bekrefter NRK at det også blir en tredje sesong om de tre venninnene Alex, Nenne og Elise. Sammen prøver de å lykkes i hovedstaden som forfatter, skuespiller og standupkomiker.

– At vi får lage en tredje sesong betyr at vi får strekke historiene lengre. Jeg er veldig glad for at vi får gjøre det, sier skuespiller og serieskaper Siri Seljeseth.

Seljeseth har allerede skrevet ferdig manuset til tredje sesong. Handlingen i tredje sesong er foreløpig hemmelig, men hun forteller litt om hva seerne kan vente seg av sesong to.

– Det kommer noen kommer noen konsekvenser av måten de har levd på til nå, sier Seljeseth.

– Handlingen blir skarpere og skarpere, for det 30-tallet puster dem i nakken, forteller Gine Cornelia Pedersen, som spiller karakteren Nenne.

Se klipp fra sesong 2 her:

Første klipp fra Unge Lovende sesong 2

Inspirert av eget liv

Seljeseth fikk ideen til «Unge Lovende» da hun selv prøvde å lykkes som standupkomiker i USA.

Allerede før første episode av «Unge Lovende» ble sendt i 2015, var serien blitt en snakkis, og i 2016 ble «Unge Lovende» nominert til sju Gullruten-priser, og vant prisen for beste manus til TV-drama. Seljeseth har tidligere sagt til NRK at hun har følt et enormt press på å leve opp til seernes forventninger.

Hva slags forventninger og krav har fansen?

– Det har vært alt fra «hvis ikke Anders og Elise er sammen, så gidder jeg ikke se på» til andre som blir velig engasjert i én karakters historie, sier Seljeseth.

Ifølge Seljeseth er det Nenne som har engasjert flest seere. På slutten av første sesong får hun et sammenbrudd og legger seg inn på psykiatrisk avdeling.

– I begynnelsen tenkte jeg mye på hva jeg trodde at folk ville se, men fant ut at det måtte jeg bare legge fra meg og heller tenke på hvilke historier jeg brenner for å fortelle, sier Selsjeseth.

Se første sesong av «Unge Lovende» her.

– Veldig glade for «Skam»

Sesong to av «Unge Lovende» var egentlig klar til å sendes i november, men ble flyttet til januar for ikke å drukne i miksen med «Skam» og «Vikingane».

– Har «Unge Lovende» havet i skyggen av «Skam»?

– Jeg vet at folk vil at vi skal se på det sånn, men jeg føler det virkelig ikke på den måten. Vi er bare veldig glad for at «Skam» har kommet, og skulle ønske vi hadde en slik serie selv da vi var yngre, sier Seljeseth.

Hun mener seriene bygger hverandre opp, heller enn å skygge for hverandres suksess.

– Vi lager et bredere bilde av hva det vil si å være ung, jente og kvinne i forskjellige faser i livet. Egentlig synes jeg at vi utfyller hverandre, og at det fremdeles er plass til fem serier til.

Kulturstrøm

  • Musikksjefen anbefaler

    P13s Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Volum opp, og velkommen til Musikksjefen!

    Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Velkommen til Musikksjefen!