Hopp til innhold

Juryen klarte ikke å bli enige

Juryen i rettssaken mot Michael Jacksons lege klarte ikke å bli enige fredag.

Video Supernytt Michael Jackson rettssak

Rettssaken mot Conrad Murray (t.v.) som har pågått i seks uker nærmer seg slutten.

Foto: Nyhetsspiller

Juryen i rettssaken mot Michael Jacksons lege Conrad Murray, klarte ikke å komme til enighet etter første dag med, og vil møtes igjen neste uke.

Juryen diskuterte skyldspørsmålet i syv timer, og tok seg heller ikke tid til lunsj, men klarte ikke å komme til enighet om det ene tiltalepunktet i den seks uker gamle rettssaken.

Funnet død i 2009

De syv mennene og fem kvinnene vil møtes igjen på mandag, for å diskutere seg frem til enighet i saken der den 58 år gamle legen er anklaget for å ufrivillig ha forårsaket popsangerens død.

Michael Jackson døde brått i sitt eget hjem på Neverland-ranchen i California 25. juni 2009.

Jacksons lege Conrad Murray skal ha administrert legemiddelet Propofol til pasienten, og ventet med å ringe nødnummeret for å tilkalle hjelp da Jackson sluttet å puste.

Murray selv nekter straffskyld og hevder han ga Jackson en mindre dose Propofol enn det som ble funnet i popstjernens blod under obduksjonen.

Håpet på rask avgjørelse

Jacksons fans, som hadde samlet seg i hopetall utenfor rettslokalet fredag, hadde håpet på en rask avgjørelse, i en sak der aktoratet hevder bevismaterialet er «overveldende».

Murray risikerer opp til fire år i fengsel dersom han blir funnet skyldig.


Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.