Juryen klarte ikke å bli enige

Juryen i rettssaken mot Michael Jacksons lege klarte ikke å bli enige fredag.

Video Supernytt Michael Jackson rettssak

Rettssaken mot Conrad Murray (t.v.) som har pågått i seks uker nærmer seg slutten.

Foto: Nyhetsspiller

Juryen i rettssaken mot Michael Jacksons lege Conrad Murray, klarte ikke å komme til enighet etter første dag med, og vil møtes igjen neste uke.

Juryen diskuterte skyldspørsmålet i syv timer, og tok seg heller ikke tid til lunsj, men klarte ikke å komme til enighet om det ene tiltalepunktet i den seks uker gamle rettssaken.

Funnet død i 2009

De syv mennene og fem kvinnene vil møtes igjen på mandag, for å diskutere seg frem til enighet i saken der den 58 år gamle legen er anklaget for å ufrivillig ha forårsaket popsangerens død.

Michael Jackson døde brått i sitt eget hjem på Neverland-ranchen i California 25. juni 2009.

Jacksons lege Conrad Murray skal ha administrert legemiddelet Propofol til pasienten, og ventet med å ringe nødnummeret for å tilkalle hjelp da Jackson sluttet å puste.

Murray selv nekter straffskyld og hevder han ga Jackson en mindre dose Propofol enn det som ble funnet i popstjernens blod under obduksjonen.

Håpet på rask avgjørelse

Jacksons fans, som hadde samlet seg i hopetall utenfor rettslokalet fredag, hadde håpet på en rask avgjørelse, i en sak der aktoratet hevder bevismaterialet er «overveldende».

Murray risikerer opp til fire år i fengsel dersom han blir funnet skyldig.


Kulturstrøm

  • – Mer politisk bokmesse enn før

    Årets bokmesse i Frankfurt – verdens største bokmesse – skiller seg ut fra tidligere bokmesser, ved å være mer politisk enn noen gang tidligere, skriver den tyske avisen Deutsche Welle. – Jeg følte en mørk atmosfære i år, ytrer Sabine Peschel som er litteraturekspert i avisen. – De tyske ytre-høyre publisistene var plassert i et avsidesliggende hjørne, så vi unngikk sterke konfrontasjoner, forteller Peschel, som mener den globale trenden i år var å forsvare menneskerettigheter og frihet. Spesielt trakk hun fram situasjonen for fengslede forfattere i Tyrkia.

    Bokmessen i Frankfurt
    Foto: THORSTEN WAGNER / Reuters