NRK Meny
Normal

Juryen klarte ikke å bli enige

Juryen i rettssaken mot Michael Jacksons lege klarte ikke å bli enige fredag.

Video Supernytt Michael Jackson rettssak

Rettssaken mot Conrad Murray (t.v.) som har pågått i seks uker nærmer seg slutten.

Foto: Nyhetsspiller

Juryen i rettssaken mot Michael Jacksons lege Conrad Murray, klarte ikke å komme til enighet etter første dag med, og vil møtes igjen neste uke.

Juryen diskuterte skyldspørsmålet i syv timer, og tok seg heller ikke tid til lunsj, men klarte ikke å komme til enighet om det ene tiltalepunktet i den seks uker gamle rettssaken.

Funnet død i 2009

De syv mennene og fem kvinnene vil møtes igjen på mandag, for å diskutere seg frem til enighet i saken der den 58 år gamle legen er anklaget for å ufrivillig ha forårsaket popsangerens død.

Michael Jackson døde brått i sitt eget hjem på Neverland-ranchen i California 25. juni 2009.

Jacksons lege Conrad Murray skal ha administrert legemiddelet Propofol til pasienten, og ventet med å ringe nødnummeret for å tilkalle hjelp da Jackson sluttet å puste.

Murray selv nekter straffskyld og hevder han ga Jackson en mindre dose Propofol enn det som ble funnet i popstjernens blod under obduksjonen.

Håpet på rask avgjørelse

Jacksons fans, som hadde samlet seg i hopetall utenfor rettslokalet fredag, hadde håpet på en rask avgjørelse, i en sak der aktoratet hevder bevismaterialet er «overveldende».

Murray risikerer opp til fire år i fengsel dersom han blir funnet skyldig.


Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter