NRK Meny
Normal

– Murray fulgte ikke prosedyren

Forsvarets ekspertvitne Paul White innrømmet under aktoratets kryssforhør at Murrays behandling av Michael Jackson var «uvanlig».

Video - Murray valgte ikke prosedyren

VIDEO: Aktoratets kryssforhør av anestesilegen Paul White på mandag

Conrad Murray

Murray så ikke fornøyd ut under mandagens rettssak.

Foto: Kevork Djansezian / Ap

Paul White, en av USAs fremste anestesileger, var innkalt av forsvarsadvokatene for å vitne til fordel for den tiltalte legen Conrad Murray.

White har tidligere sagt at han tror alle bevisene i saken tyder på at Michael Jackson gav seg selv en dødelige dose av propofol, mens Murray var ute av rommet.

Men under et intenst kryssforhør av aktoratet, måtte White innrømme at det var «uvanlige elementer» i Murrays behandlingen av Jackson.

Murray har innrømmet at han gav Jackson en sprøyte med 25 milligram propofol på den skjebnesvangre ettermiddagen i 2009.

Jackson hadde tatt propofol hver natt i to måneder for å få sove, ifølge Murray.

– Er du enig i at det er utrolig farlig å administrere mengder med propofol, etterfulgt av en Propofol-injeksjonsdrypp utover natten i et privat soverom, spurte statsadvokat David Walgren.

– Uten nøysom overvåking av pasienten, kan en slik medisinering av propofol være farlig, svarte White.

White sa også at han ikke ville ha forlatt soverommet til en pasient, om denne pasienten hadde sagt at han likte å injisere seg selv med propofol.

Murray har tidligere hevdet at Jackson likte å gi seg selv sprøyter med propofol.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lege Paul White under Conrad Murray-rettsaken

Den anerkjente anestesilegen Paul White måtte svare utførlig på aktoratets mange spørsmål om den korrekte prosedyren ved administrering av legemiddelet propofol.

Foto: POOL / Reuters

– Sluttprosedyrer på tirsdag

Ifølge CNN, er det forventet at partene skal holde sluttprosedyrene på tirsdag.

Dermed kan det tyde på at juryen trekker seg tilbake i løpet av uken for å avgjøre skjebnen til Murray. Om han blir dømt, risikerer legen opp til fire års fengsel for uaktsomt drap.

Overfylte fengsler og lange soningskøer i California, kan derimot føre til at Murray eventuelt soner dommen i husarrest, med elektronisk fotlenke, skriver CNN.

Fullstendig uenig med legekollega

Whites teori om at Jackson døde på grunn av en selvforskyldt overdose, strider sterkt mot vitnemålet til hans kollega Steven Shafer.

Shafer mener Whites teori er «sinnssyk» og sier de fysiske bevisene ikke støtter opp under teorien.

– Murray har brutt 17 retningslinjer når det kommer til prosedyrer for administrasjonen av propofol og skulle aldri ha brukt legemiddelet mot søvnproblemer, sa Shafer i retten.