NRK Meny
Normal

Venter dom i Jackson-rettssaken

(LOS ANGELES): I dag starter sluttprosedyrene i rettssaken mot Michael Jacksons lege. Legen kan bli dømt til fire års fengsel deres han blir funnet skyldig.

DOUNIAMAG-US-ENTERTAINMENT-MUSIC-JACKSON-TRIAL DOUNIAMAG-US-ENTERTAINMENT-MUSIC-JACKSON-TRIAL

Rettssaken mot legen Conrad Murray går mot slutten. Påtalemyndigheten mener legen er ansvarlig for Jacksons død.

Foto: ROBYN BECK / Afp

Anders Tvegård i Los Angeles

NRKs korrespondent Anders Tvegård utenfor rettslokalet i Los Angeles.

Foto: NRK

Den 58 år gamle legen Conrad Murray er tiltalt for uaktsomt drap på Michael Jackson ved å ha gitt ham en overdose av anestesimiddelet Propofol.

Rettssaken har pågått i seks uker, og har vært en stor mediebegivenhet i USA. Hele rettssaken har blitt overført direkte på flere TV-stasjoner.

Nå har aktoratet og forsvarene trukket seg tilbake for å forberede sine sluttinnlegg. Etter at jurymedlemmene har fått høre sluttinnleggene torsdag formiddag, lokal tid, vil de samles for å vurdere skyldspørsmålet.

Ville ikke forklare seg

Tidligere denne uken, da det ble klart at legen ikke vil forklare seg i retten, ble det et følelsesladet øyeblikk utenfor rettssalen i Los Angeles.

Flere Jackson-fans hadde samlet seg utenfor rettslokale og ropte om rettferdighet for Jackson. Conrad Murrays avgjørelse om ikke å stille i vitneboksen skuffet mange som håpet han ville kaste lys over hva som skjedde, blant andre Michael Jacksons søster La Toya.

– Jeg ville at han skulle snakke. Jeg ville at han skulle vitne, sa La Toya til pressen tirsdag.

Murrays beslutning avrunder dermed vitneførselen og åpner for sluttprosedyrene. Det siste døgnet har forsvarerne hans tatt en pause fra retten for å forberede sluttappellen.

Juryen kommer til å få høre to versjoner – forsvaret mener Michael Jackson selv tok en dødelig dose propofol, et narkosemiddel han fikk mot søvnløshet, i tillegg til beroligende medisiner.

Dette uten legens viten. Påtalemyndigheten mener derimot at Murray er ansvarlig for uaktsomt drap, at han hadde for lite livreddende utstyr i huset og at preparatene ikke har noe i et privat hjem å gjøre.

Bevismaterialet, ifølge aktoratet, forteller også at Jackson fikk propofol intravenøst før han fikk hjertestans for snart to og et halvt år siden.

Lydopptak av Jackson

Juryen og sjokkerte tilhørere som har sett den direkteoverførte rettssaken har fått høre lydopptak av en neddopet Michael Jackson få uker før han døde. Det er også vist bilder på storskjerm av Jacksons døde kropp på en båre på sykehuset.

Flere av Jacksons familiemedlemmer har deltatt på hvert rettsmøte og fått med seg forklaringene fra totalt 49 vitner. Aktoratet mener grådighet fikk Conrad Murray til å oppgi sin private legepraksis, legge etikken til side og gå inn i rollen som Jacksons personlige lege for en lønn på 150.000 dollar i måneden.

Murray skulle sørge for at Jacksons helse skulle tåle et comeback med store turneer i Europa. Jacksons tillit til Murray, kostet ham livet, har juryen fått høre.

Conrad Murray risikerer fire år i fengsel dersom han blir funnet skyldig i uaktsomt drap på en av verdens største artister, Michael Jackson. Fansen håper de kan få et endelig svar på hva som skjedde da popkongen ble revet fra dem – 50 år gammel.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt