NRK Meny
Normal

– Jeg vet at du prøvde ditt beste

– Jeg vet at du prøvde ditt beste, men at du likevel ikke kunne redde pappa. Det er jeg veldig lei meg for, skal Michael Jacksons datter ha forklart legen Conrad Murray etter at superstjernens død var et faktum.

PEOPLE-MICHAELJACKSON/CONCERT Michael Jackson's children Blanket, Prince and Paris stand on stage during the "Michael Forever" tribute concert, which honours late pop icon Michael Jackson, at the Millennium Stadium in Cardiff

Michael Jacksons lege hevder datteren Paris forsto at han ikke kunne gjøre mer for å redde farens liv. Her er Paris sammen med brødrene Prince Michael og lille Blanket under minnekonserten for Jackson sist helg.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Tirsdag fortsatte rettssaken mot dr. Conrad Murray, som er anklaget for uaktsomt drap på Michael Jackson.

PEOPLE-MICHAELJACKSON/ Dr. Murray sits in court as defense attorney Flanagan questions a witness during Murray's trial in the death of pop star Jackson in Los Angeles

Conrad Murray møtte tirsdag i retten, for tiende gang så langt.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Murray skal ha gitt «Kongen av pop» en overdose av anestesimiddelet propofol, og kjemper nå for å bli kvitt anklagene om at det var hans skyld at Jackson døde.

På rettssakens tiende dag ble et politiavhør av legen, fra to dager etter superstjernens død, spilt av.

– Du aner ikke hvordan det er å se alle medieoppslagene, når du vet at de er så langt unna sannheten. Jeg var sammen med Michael Jackson, og jeg gjorde alt jeg kunne for å redde livet hans, forteller legen.

– Hadde flere leger

I avhøret forteller Murray hvordan han kom i kontakt med Michael Jackson for flere år siden.

– Han trengte hjelp fordi han var dehydrert og underernært. Han fikk verken i seg mat eller drikke. Han fortalte meg at han gjennom hele livet hadde blitt fortalt at han måtte spise, for han likte det ikke.

I avhøret forteller legen at han ikke kunne være alene om å behandle Jackson.

– Jeg fant medisiner som kom som en overraskelse på meg. Jeg vet at han gikk til en annen lege tre ganger i uken, i Beverly Hills. Det var folk i selskapet hans som fortalte meg det, sier Murray i opptaket.

– Vet at du prøvde ditt beste

I lydklippet snakker Murray mye om Jacksons barn, og spesielt datteren Paris, som Murray ser på som sitt eget barn.

– Du sier at du redder folk som har fått hjertestans, men du greide ikke å redde pappa. Jeg kommer til å våkne opp hver dag uten å få se pappa, skal Paris ha sagt til legen.

Han skal da ha gitt henne en klem for å trøste henne.

– Jeg forklarte Paris at jeg gjorde alt jeg kunne for at det skulle gå bra.

– Jeg vet at du gjorde ditt beste, men jeg er veldig lei meg, svarte hun.

VIDEO: En sønderknust Paris Jackson holder tale for sin far under minnemarkeringen i 2009

Video nsps_upload_2009_7_7_21_49_24_393.JPG

- Han har vært den beste far...