NRK Meny
Normal

– Jeg vet at du prøvde ditt beste

– Jeg vet at du prøvde ditt beste, men at du likevel ikke kunne redde pappa. Det er jeg veldig lei meg for, skal Michael Jacksons datter ha forklart legen Conrad Murray etter at superstjernens død var et faktum.

PEOPLE-MICHAELJACKSON/CONCERT Michael Jackson's children Blanket, Prince and Paris stand on stage during the "Michael Forever" tribute concert, which honours late pop icon Michael Jackson, at the Millennium Stadium in Cardiff

Michael Jacksons lege hevder datteren Paris forsto at han ikke kunne gjøre mer for å redde farens liv. Her er Paris sammen med brødrene Prince Michael og lille Blanket under minnekonserten for Jackson sist helg.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Tirsdag fortsatte rettssaken mot dr. Conrad Murray, som er anklaget for uaktsomt drap på Michael Jackson.

PEOPLE-MICHAELJACKSON/ Dr. Murray sits in court as defense attorney Flanagan questions a witness during Murray's trial in the death of pop star Jackson in Los Angeles

Conrad Murray møtte tirsdag i retten, for tiende gang så langt.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Murray skal ha gitt «Kongen av pop» en overdose av anestesimiddelet propofol, og kjemper nå for å bli kvitt anklagene om at det var hans skyld at Jackson døde.

På rettssakens tiende dag ble et politiavhør av legen, fra to dager etter superstjernens død, spilt av.

– Du aner ikke hvordan det er å se alle medieoppslagene, når du vet at de er så langt unna sannheten. Jeg var sammen med Michael Jackson, og jeg gjorde alt jeg kunne for å redde livet hans, forteller legen.

– Hadde flere leger

I avhøret forteller Murray hvordan han kom i kontakt med Michael Jackson for flere år siden.

– Han trengte hjelp fordi han var dehydrert og underernært. Han fikk verken i seg mat eller drikke. Han fortalte meg at han gjennom hele livet hadde blitt fortalt at han måtte spise, for han likte det ikke.

I avhøret forteller legen at han ikke kunne være alene om å behandle Jackson.

– Jeg fant medisiner som kom som en overraskelse på meg. Jeg vet at han gikk til en annen lege tre ganger i uken, i Beverly Hills. Det var folk i selskapet hans som fortalte meg det, sier Murray i opptaket.

– Vet at du prøvde ditt beste

I lydklippet snakker Murray mye om Jacksons barn, og spesielt datteren Paris, som Murray ser på som sitt eget barn.

– Du sier at du redder folk som har fått hjertestans, men du greide ikke å redde pappa. Jeg kommer til å våkne opp hver dag uten å få se pappa, skal Paris ha sagt til legen.

Han skal da ha gitt henne en klem for å trøste henne.

– Jeg forklarte Paris at jeg gjorde alt jeg kunne for at det skulle gå bra.

– Jeg vet at du gjorde ditt beste, men jeg er veldig lei meg, svarte hun.

VIDEO: En sønderknust Paris Jackson holder tale for sin far under minnemarkeringen i 2009

Video nsps_upload_2009_7_7_21_49_24_393.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Han har vært den beste far...

Kulturstrøm

 • 55 år gammel Bowie-låt oppdaget

  En hittil ukjent låt som den legendariske artisten sang i starten av karrieren er funnet i en gammel brødkurv, skriver The Guardian. 16 år gamle Bowie, som den gangen het David Jones, spilte inn låten «I Never Dreamed» i et lite studio sør i London sammen med bandet The Konrads. Men ingen plateselskaper ville gi ut låten. David Hadfield var trommis i bandet, og fant demotapen i en gammel brødkurv mens han ryddet i huset til bestefaren sin. – Det var jeg som bestemte at David skulle synge på låten, sier Hadfield til avisen. Tapen anslås å gå for 10.000 pund, eller 100.000 kroner på auksjon. Bowie døde av kreft januar 2016, bare to dager etter at han slapp sitt siste album, «Blackstar»

  David Bowie
 • Anmeldelse: Minnesmerke 22.juli

  – Jeg kan godt forstå at det var viktig å få noe på plass nå; at de pårørende og overlevende og hele nasjonen trenger et sted å sørge, at de som er for unge til å ha sine egne minner fra 22. juli kan ha et sted å ta innover seg denne hendelsen. Men jeg må si jeg er inderlig glad for at dette er et midlertidig minnesmerke, skriver NRKs kunstanmelder.

 • Vil bli kvitt villsvinet

  Det er politisk enighet om at villsvinet er uønsket i norsk natur. Det skriver Nationen. SVs Karin andersen sier at villsvinet er en fremmed art i norsk natur som skal bekjempes. FRPs Morten Ørsahl Johansen oppforder til intensiv jakt hele året.