Hopp til innhold

– Jeg vet at du prøvde ditt beste

– Jeg vet at du prøvde ditt beste, men at du likevel ikke kunne redde pappa. Det er jeg veldig lei meg for, skal Michael Jacksons datter ha forklart legen Conrad Murray etter at superstjernens død var et faktum.

PEOPLE-MICHAELJACKSON/CONCERT Michael Jackson's children Blanket, Prince and Paris stand on stage during the "Michael Forever" tribute concert, which honours late pop icon Michael Jackson, at the Millennium Stadium in Cardiff

Michael Jacksons lege hevder datteren Paris forsto at han ikke kunne gjøre mer for å redde farens liv. Her er Paris sammen med brødrene Prince Michael og lille Blanket under minnekonserten for Jackson sist helg.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Tirsdag fortsatte rettssaken mot dr. Conrad Murray, som er anklaget for uaktsomt drap på Michael Jackson.

PEOPLE-MICHAELJACKSON/ Dr. Murray sits in court as defense attorney Flanagan questions a witness during Murray's trial in the death of pop star Jackson in Los Angeles

Conrad Murray møtte tirsdag i retten, for tiende gang så langt.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Murray skal ha gitt «Kongen av pop» en overdose av anestesimiddelet propofol, og kjemper nå for å bli kvitt anklagene om at det var hans skyld at Jackson døde.

På rettssakens tiende dag ble et politiavhør av legen, fra to dager etter superstjernens død, spilt av.

– Du aner ikke hvordan det er å se alle medieoppslagene, når du vet at de er så langt unna sannheten. Jeg var sammen med Michael Jackson, og jeg gjorde alt jeg kunne for å redde livet hans, forteller legen.

– Hadde flere leger

I avhøret forteller Murray hvordan han kom i kontakt med Michael Jackson for flere år siden.

– Han trengte hjelp fordi han var dehydrert og underernært. Han fikk verken i seg mat eller drikke. Han fortalte meg at han gjennom hele livet hadde blitt fortalt at han måtte spise, for han likte det ikke.

I avhøret forteller legen at han ikke kunne være alene om å behandle Jackson.

– Jeg fant medisiner som kom som en overraskelse på meg. Jeg vet at han gikk til en annen lege tre ganger i uken, i Beverly Hills. Det var folk i selskapet hans som fortalte meg det, sier Murray i opptaket.

– Vet at du prøvde ditt beste

I lydklippet snakker Murray mye om Jacksons barn, og spesielt datteren Paris, som Murray ser på som sitt eget barn.

– Du sier at du redder folk som har fått hjertestans, men du greide ikke å redde pappa. Jeg kommer til å våkne opp hver dag uten å få se pappa, skal Paris ha sagt til legen.

Han skal da ha gitt henne en klem for å trøste henne.

– Jeg forklarte Paris at jeg gjorde alt jeg kunne for at det skulle gå bra.

– Jeg vet at du gjorde ditt beste, men jeg er veldig lei meg, svarte hun.

VIDEO: En sønderknust Paris Jackson holder tale for sin far under minnemarkeringen i 2009

Video nsps_upload_2009_7_7_21_49_24_393.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Han har vært den beste far...

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.