Jacko kjemper for Neverland

- Michael Jacksons ranch kommer ikke til å bli auksjonert bort. Finansieringen er i ferd med å bli utarbeidet.

Michael Jacksons ranch Neverland

Michael Jacksons har ingen ønsker om å miste sin ranch Neverland.

Foto: FRAZER HARRISON / AFP

Selv om Michael Jackson har sverget på at han aldri vil tilbake til Neverland etter at etterforskerne endevendte stedet i forbindelse med pedofilirettssaken i 2004 og derfor gir ham dårlige minner, prøver han nå innbitt å berge prakteiendommen.

Må bla opp

Den blir solgt på tvangsauksjon 19. mars dersom ikke Michael Jackson klarer å bla opp 24,5 millioner dollar som selskapet Financial Title Company hevder han skylder dem.

Nå vil Jackson ta opp lån, og en kilde nær superstjernen sier til CNN at det er «mange som er villig til å inngå en avtale med ham».

- Michael Jacksons ranch kommer ikke til å bli auksjonert bort. Finansieringen er i ferd med å bli utarbeidet, sier kilden.

Oppkalt etter Peter Pan-øy

Eiendommen er oppkalt etter fantasiøya i historien om Peter Pan, hvor barn aldri blir voksne. Tidligere omfattet den både et tivoli og en privat dyrehage. Både hovedhuset med møbler, og tivoliutstyr som lokomotiver og karuseller står nå i fare for å bli solgt.

CNN skriver videre at Michael Jackson har betalt alt eller mesteparten av eiendomsskatten han har vært skyldig i California.

- Usannsynlig

En kilde i meglerbransjen sier det virker usannsynlig at Jackson først skulle ha gjort opp for seg der, for så å la selve eiendommen gå på tvangsauksjon bare uker senere.

Kulturstrøm

 • Gyllenhaal + Ferrantebok = film

  Den amerikanske skuespilleren Maggie Gyllenhaal skal skrive og regissere en adaptasjon av Elena Ferrantes roman «Den dunkle dottera» (Samlaget). Det melder bok365.no. Det blir hennes debut som regissør og manusforfatter. Rollen hennes i HBO-serien «The Deuce» har inspirert henne til å ta skrittet over i registolen, sier hun.

  2018 Sundance Film Festival - "The Kindergarten Teacher" Portrai
  Foto: Taylor Jewell / AP
 • Forfatter Jan Jakob Tønseth er død.

  Jan Jakob Tønseth døde natt til fredag, melder hans forlag Cappelen Damm. Tønseth var den aller første vinneren av P2-lytternes romanpris. Den fikk han for «Et vennskap». Han fikk også Det Norske Akademis pris, Cappelenprisen, Gyldendals legat og Doblougprisen.

  For novellesamlingen «Von Aschenbachs fristelse» ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

  I diktsamlingen «Muntre dødsdikt og andre dikt» (2015) skrev han sin sykdomshistorie.

  Jan Jakob Tønseth ble 71 år gammel.

  Jan Jakob Tønseth
  Foto: Aarønæs, Lars / Lars Aarønæs