Hopp til innhold

Hun skal lede Nobelkonserten

Den Oscar-nominerte skuespilleren Anne Hathaway skal lede Nobelkonserten den 11. desember sammen med Denzel Washington.

Anne Hathaway

Skuespilleren Anne Hathaway kommer til Oslo for å lede Nobekonserten

Foto: Chris Pizzello / Ap

Det har lenge vært ukjent hvem som skulle være den kvinnelige makkeren til skuespiller Denzel Washington på den 17. utgaven av Nobelkonserten i Oslo Spektrum

Denzel Washington

Skuespiller Denzel Washington skal lede Nobelkonserten sammen med Anne Hathaway.

Foto: GARY HERSHORN / Reuters
US-ENTERTAINMENT-HOLLYWOOD-AFI

Anne Hathaway er i høst aktuell med filmen «Love and other drugs».

Foto: MARK RALSTON / Afp

LES: Denzel Washington leder Nobel-konserten

Ansvarlig produsent for Nobelkonserten, Odd Arvid Strømstad, bekrefter i Dagbladet i dag at det er den 28 år gamle Anne Hathaway dag som får det ærefulle oppdraget med å lede konserten i Oslo Spektrum.

Konserten er en hyllest til årets fredsprisvinner, kinesiske Liu Xiaobo. Foreløpig ser det ut til at verken vinneren selv eller noen fra hans familie får reise til Oslo for å motta prisen og delta på konserten.

Kommende stjerne

Hathaway regnes av mange som en av de store kommende stjernene i Hollywood. Skuepilleren har de siste årene spilt i filmer som «Alice i Eventyrland», «Den unge Jane Austen», «The Devil Wears Prada» og «Brokeback Mountain».

I 2008 ble hun dessuten Oscar-nominert for sin hovedrolletolkning i «Rachel Getting Married».

– Anne Hathaway er et sterkt profesjonelt navn. Kjendisfaktoren er muligens ikke like stor som hos Tom Cruise, men hun er en veldig velrenommert skuespiller. Denzel Washington går også for å ha et veldig profesjonelt forhold til det han gjør, og ut i fra hvordan vi opplever de to som personer, tror vi at de skal stå godt til hverandre, sier Strømstad til Dagbladet.

LES: Nye stjerner klare for Nobelkonserten

LES: Truleg Nobel-utdeling utan vinnaren

Tok selv initiativet

Hathaway skal i følge Strømstad selv ha tatt initiativ til å ta del i Nobelkonserten. Skuespilleren er kjent for å engasjere seg for veldedige formål, og gjennom sine rådgivere har hun tilbudt seg å støtte Nobelkonserten i år.

Strømstad nekter for at kontroversene rundt årets pris-tildeling til har gjort arbeidet med å finne Washingtons makker vanskelig. Han forklarer at de bare spør en artist av gangen, og siden mange er opptatte kan det ta tid å få svar.

– Det at tildelingen er kontroversiell kan slå motsatt vei. Min opplevelse er at mange av artistene vi har snakket med av den grunn synes det er enda viktigere å støtte prisen, sier Strømstad.

Godt selskap

I fjor ble konserten ledet av ekteparet Will Smith og Jada Pinkett-Smith og tidligere er den ledet av blant andre Oprah Winfrey og Tom Cruise, Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas, og Scarlett Johansson i tospann med Sir Michael Caine.

Årets artister inkluderer britiske Florence and the Machine, sangerinnen Colbie Caillat, jazzpianisten Herbie Hancock og ikke minst Elvis Costello. Dessuten deltar amerikanske Barry Manilow og den britiske acid jazz-gruppa Jamiroquai på konserten.

Også svenske Robyn og norske Sivert Høyem skal opptre på konserten.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters