NRK Meny
Normal

Nye stjerner klare for Nobelkonserten

Barry Manilow og Jamiroquai kommer til Oslo i desember.

Barry Manilow og Jamiroquai

Barry Manilow (t.v.)og Jamiroquai kommer til Oslo i desember for å delta i Nobelkonserten.

Foto: Scanpix

Både Barry Manilow og Jamiroquai kommer til Oslo for å delta i Nobelkonserten, melder nyhetsbyrået AP.

Manilow er en av USAs mestselgende artister gjennom tidene, med låter som «Mandy» og «Copacabana» på samvittigheten. Han har vært en av USAs store voksen-artister de siste fire tiårene.

LES OGSÅ: Disse skal oppfylle Liu Xiaobos ønske
LES OGSÅ: Heiberg frykter kraftige reaksjoner fra Kina

Han får følge av den britiske acid jazz-gruppa Jamiroquai, som også er blant de største i sin sjanger i verden. De har solgt 25 millioner plater på verdensbasis siden oppstarten på 1990-tallet.

Store stjerner kommer

Årets andre artister inkluderer britiske Florence and the Machine, sangerinnen Colbie Caillat, jazzpianisten Herbie Hancock og ikke minst Elvis Costello.

I tillegg er det en tradisjon at hver enkelt fredsprisvinner får ønske seg en artist som skal opptre under utdelingsseremonien i Oslo Rådhus den 10. desember.

Vinneren ønsket seg barnekor

Årets fredsprisvinner Liu Xiaobo ønsket seg et barnekor til sin egen fredsprisseremoni - en seremoni han selv ikke får overvære. Operaens barnekor har fått oppgaven.

Det var knyttet stor spenning til hvem som ville lede konserten i år. I fjor var det skuespilleren Will Smith og kona som hadde æren. I år har skuespilleren Denzel Washington tatt på seg det ærefulle vervet.

LES OGSÅ: Mange land avventer nobelsvar
LES OGSÅ: Denzel Washington leder Nobel-konserten

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3