NRK Meny
Normal

Nye stjerner klare for Nobelkonserten

Barry Manilow og Jamiroquai kommer til Oslo i desember.

Barry Manilow og Jamiroquai

Barry Manilow (t.v.)og Jamiroquai kommer til Oslo i desember for å delta i Nobelkonserten.

Foto: Scanpix

Både Barry Manilow og Jamiroquai kommer til Oslo for å delta i Nobelkonserten, melder nyhetsbyrået AP.

Manilow er en av USAs mestselgende artister gjennom tidene, med låter som «Mandy» og «Copacabana» på samvittigheten. Han har vært en av USAs store voksen-artister de siste fire tiårene.

LES OGSÅ: Disse skal oppfylle Liu Xiaobos ønske
LES OGSÅ: Heiberg frykter kraftige reaksjoner fra Kina

Han får følge av den britiske acid jazz-gruppa Jamiroquai, som også er blant de største i sin sjanger i verden. De har solgt 25 millioner plater på verdensbasis siden oppstarten på 1990-tallet.

Store stjerner kommer

Årets andre artister inkluderer britiske Florence and the Machine, sangerinnen Colbie Caillat, jazzpianisten Herbie Hancock og ikke minst Elvis Costello.

I tillegg er det en tradisjon at hver enkelt fredsprisvinner får ønske seg en artist som skal opptre under utdelingsseremonien i Oslo Rådhus den 10. desember.

Vinneren ønsket seg barnekor

Årets fredsprisvinner Liu Xiaobo ønsket seg et barnekor til sin egen fredsprisseremoni - en seremoni han selv ikke får overvære. Operaens barnekor har fått oppgaven.

Det var knyttet stor spenning til hvem som ville lede konserten i år. I fjor var det skuespilleren Will Smith og kona som hadde æren. I år har skuespilleren Denzel Washington tatt på seg det ærefulle vervet.

LES OGSÅ: Mange land avventer nobelsvar
LES OGSÅ: Denzel Washington leder Nobel-konserten