House of Cards-motspiller snakker om «ny sjanse» for Kevin Spacey

I et intervju med Net-a-porter sier Robin Wright, som spiller Claire Underwood i TV-serien, at hun mener Spacey kan komme tilbake.

Robin Wright

OVERTAR HOVEDROLLE: Robin Wright i rollen som Claire Underwood overtar Kevin Spaceys hovedrolle i den femte sesongen av «House of Cards».

Foto: Justin Tallis / AFP

På spørsmål om hun tror Kevin Spacey kan komme tilbake som skuespiller, svarer Wright:

– Jeg tror at alle mennesker har evnen til å forandre seg. Har evner til å forandre seg gjennom nye sjanser, eller hva man skal kalle det. Jeg tror på det. Det kalles vekst.

Kevin Spacey

FIKK SPARKEN: Spacey mistet i tillegg til rollen i House of Cards en ærespris under Emmy-utdelingen, og han ble erstattet av Christopher Plummer i den ferdig innspilte storfilmen «All the Money in the World».

Foto: Mario Anzuoni / Reuters

I slutten av oktober sto skuespiller Anthony Rapp frem og anklaget Kevin Spacey (59) for å ha prøvd å presse han til sex da han var 14 år gammel.

Etter beskyldningene mistet Spacey hovedrollen i Netflix-serien «House of Cards», og produksjonen ble lagt på is i tre måneder. Og det var kona til den korrupte politikeren Frank Underwood i serien, Claire (spilt av Robin Wright) som overtok hovedrollen.

«House of Cards»-stjernen sier det var «bittersøtt» å ta farvel med settet under innspillingspausen.

– Har ikke kontakt

Hun forteller i intervjuet med Net-a-porter, som er en nettbutikk og motemagasin for luksusklær, at hele serien var svært nær å bli helt lagt ned, på grunn av stemningen i bransjen etter avsløringene om blant annet Harvey Weinstein.

Robin Wright, 5
Foto: David Giesbrecht / AP

– Folk sa: Vi må stenge ned alt, ellers ser det ut som om vi hyller disse skitne tingene, sier Wright.

Selv mente hun at serien burde fortsette som planlagt. Hun følte seg forpliktet overfor «House of Cards» hengivne seere.

Wright har snakket offentlig om anklagene mot sin motspiller i suksesserien «House of Cars» én gang tidligere – i et intervju i tv-programmet «Today».

Der sa skuespilleren at hun egentlig bare kjenner Spacey rent profesjonelt, og at hun ikke engang vet hvordan hun skulle ha kontaktet han, om hun ville, men er sikker på at Spacey vil ta kontakt når han er klar

– Det er et mareritt

Wright sier videre at hun syns synd på alle som lever livet sitt i den offentlige sfære.

– Det er et mareritt. Kan du forestille deg? Vi gjør en jobb, deler med seerne. Hvorfor må privatlivet vårt være offentlig? Det er så invaderende, sier skuespilleren og understreker at hun ikke snakker om Metoo-bevegelsen.

Kevin Spacey, Robin Wright
Foto: Chris Pizzello / AP

Spacey ble etter overgrepsanklagene også etterforsket av politiet i London for et overgrep i 2008.

Spacey mistet en ærespris under Emmy-utdelingen, og han ble erstattet av Christopher Plummer i den ferdig innspilte storfilmen «All the Money in the World», etter beskyldningene mot ham.

Ingen av mediene som har omtalt saken, har klart å komme i kontakt med Spacey eller manageren hans, men timer etter at intervjuet først sto på trykk, svarte Spacey med å legge ut et lengre innlegg på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Filmstjerne tilbake frå rommet

  Den russiske skodespelaren Yulia Peresild og filmregissøren Klim Shipenko kom søndag tilbake til Jorda.

  Dei har vore på den internasjonale romstasjonen i 12 dagar for å filme scener til filmen «Utfordringen».

  Det er første gong ein film blir spelt inn i verdsrommet.

  Skuespiller Yulia Persild, regissør Klim Shipenko og kosmonaut Anton Shkaplerov.
  Foto: AP
 • Film og TV-streik i USA avverget

  En streik blant filmarbeidere som ville ha lammet filmproduksjon i Hollywood og hele USA, er avverget i siste liten. Etter flere dager med forhandlinger natt og dag kom filmarbeidernes fagforbund IATSE fram til enighet om en avtale med studioer og underholdningsselskaper (AMPTP) før fristen løp ut mandag.

 • 13.000 har sett Trier-film

  Rundt 13.000 personer har allerede sett filmen Verdens verste menneske.

  Det opplyser Nordisk Film Kino til NRK.

  Filmen hadde premiere i går, og over 4000 osloborgere har allerede tatt turen.

  Det er den siste filmen i Joachim Triers oslotrilogi, som har fått strålende kritikker.

  Verdens verste menneske
  Foto: SF Studios / Oslo Pictures